Слънчево до 24 градуса

OFFNews 19 май 2022 в 06:30 1298 0

Снимка Pixabay

Днес ще бъде слънчево. Ще има временни увеличения на облачността над източната половина от страната, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток, сочат данните на НИМХ при БАН.

Максималните температури ще са между 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг, в София около 21°. Атмосферното налягане ще е значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който вечерта ще стихне. Максималните температури на въздуха ще са 16-19°, температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево, над масивите в Източна България с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Сутринта ще е сравнително студено, а през деня максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 5°.

В петък и събота ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Почти тихо време. Температурите ще се повишават и през втория ден дневните в низините отново ще достигнат и надхвърлят 30°. Ще се повишат и минималните температури. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови