Слагат обща шапка и на клиничните изпитания в 9 болници

OFFNews Последна промяна на 13 май 2015 в 10:20 2785 6

Администрацията на девет болници се слива, след като Министерството на здравеопазването стартира създаването на Гражданско дружество, което ще обединява немедицинските дейности в клиниките. Това съобщиха от МЗ. 

Решението се отнася до Александровската болница, Майчин дом, "Св. София," детската болница "Проф. Иван Митев," инфекциозната болница "Проф. Иван Киров," болницата за лицево-челюстна хирургия, болницата по ендокринология "Акад. Иван Пенчев", както и болниците "Света Екатерина" и "Св. Иван Рилски". Дружеството ще се регистрира по Закона за задълженията и договорите. 

От МЗ уточняват, че Гражданското дружество ще се грижи освен за административните нужди на болниците и за храненето в тях, транспорта, охраната, ремонт и поддръжка, научната дейност и клиничните изпитания, реализирането на проекти и обучението на студентите. Дружеството поема и дейностите по управление на човешките ресурси, както и "всяка друга административна и/или стопанска дейност, която е необходима за подпомагане осъществяването на основния предмет на дейност на всяко едно от лечебните заведения", допълват от МЗ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2015 в 13:04

До "Оня"-кога си влизал в болница та да знаеш колко лелки работят там или си приказваме е така ан гро.Това е най-евтиния начин да се съкратят купища неудобни хора(такива които виждат глупостите на идиота министър)които както Дечев знаят,че не това е начина за оздравяване на здравето.Това,че ще се назначат послушковци е ясно,лошото е,че единственото качество което имат ,че нямат мозък и гръбнак.Като скромен работник(35 год)в тия лайна,знам че никога не се почва от това да караш колегите да работят два пъти повече за същите пари.Някак си моя хуманизъм умря през годините,докато гледах как се сменя един цвят на нацията с друг още по-уродлив и крадлив.Върха е сегашния водач на нацията,олицетворяваща,всичко лошо и мръсно на тоя свят.Той и всички около него които му се подмазват издигат в култ са най-лошото което може да настигне страната ни.Техните цели не са да станат българите по-добре.Те си имат собствена теория за успеха която няма нищо общо с нуждите на народа.Ако не вярваш ела ми на гости в Северозапада и ако не се ужасиш значи си просто поредната курешка.

13.05 2015 в 12:15

" никъде не съм казал, че целия административен отдел трябва да бъде съкратен. "

Аре стига глупости, теоретико. В статията много ясно пише, че не само обединяват цялата административна шапка, ами и че я изкарват извън всякакъв контрол. Това си е механизъм а) за назначения и б) за безконтролно гепене.

При това ни е подарък от РБ и вундеркинда Москов, които уж щяха да правят обратното.

Айсиктир.

"Ако въпросната шапка работи като хората"

Ако от вътрешноблоковите скандали за назначенията на роднините на Лукарски и Кънев не ти е станало ясно за какво са тия нови шапки, нема как да ти се обясни по-добре. Това са постове за "наши" хора, не за вършене на работа, ще работят като че вътре са наши хора.

13.05 2015 в 11:57

уточнител, никъде не съм казал, че целия административен отдел трябва да бъде съкратен. Но дали счетоводители, системни администратори и две дузини други позиции могат да бъдат споделени - при положение, че говорим за 9 сгради, разположение една до друга.

Ако въпросната шапка работи като хората, ще се интересува само дали се спазват правилата и регулациите. Аз лично не бих очаквал нищо друго от нея, това ми е достатъчно.

През месец излиза пример за нова в болница, в която администрацията се интересува от собствения интерес, а не от здравето на пациентите. То не беше лекува на мъртви души, сключване на договори в конфликт на интереси, подаравяне на техника на собствени фирми и всякакви форми за източване на малкото останали пари. До кога трябва да продължава така, преди да сметнеш, че е необходима промяна? Ако шапката извършва редовни проверки на документите и одит на реалното състояние, такива случки ще са много по-редки и крайният резултат ще е добър за пациентите.

13.05 2015 в 11:40

Айде, на министеро роднините се уредиха до девето колено.

"че наличието на 50 лелички за администрация във всяка болнична сграда"

Първо, няма по 50 лелички администрация "във всяка болнична сграда".

Второ, ти ако си мислиш, че болниците ще минат изобщо без административен персонал в тях или си още ученик с жълто по устата и не можеш да мислиш, или си трол, от тия, новите, дето ги нема.

Трето, тая нова шапка ще е изцяло отгоре и ще е по-скъпа от администрацията на всяка болница поотделно, а нищо чудно и от всички заедно. Все пак там случайни хора няма да има.

Четвърто, веднъж направена, нема да я махнат повече.

Пето и най-важно, със сигурност на тия "администратори", които са далеч от болницата, ще им пука за това какво става в болницата толкова пъти по-малко, колкото са по-далече от нея.

Както и да го гледам, данъкоплатците и пациентите ще го издухаме.

13.05 2015 в 11:29

giotwer, сигурен съм, че наличието на 50 лелички за администрация във всяка болнична сграда води до многократно подобрение на предлаганото лечение, нали така?

13.05 2015 в 10:39

Давай,това е пътя към соцздравеопазването-важното е да е евтино и парите да получават правилните хора,а за тях има Правителствена болница и още дузина високотехнологични частни болници.За народа остава тренирания с халотан и др изпаряеми анестетици к*р на колегата Москов.Дали като станат упрвници отъпяват или просто така са се родили-това никой не знае.