Скандал на среща за бюджета в СОС, кметът Терзиев напусна залата

OFFNews 19 януари 2024 в 15:44 5615 4

СОС

Снимка

Съветниците се скараха за бюджета

Скандал избухна в Столичния общински съвет, където общинарите се събраха на работна среща в сградата на общината, за да обсъдят бюджета за догодина. 

Кметът Васил Терзиев напусна залата, след като съветничката от ГЕРБ Татяна Георгиева попита защо в презантацията му липсва темата "Спорт" и защо не приема екипа на Фондация Sofia 2018 - Европейска столица на спорта, след като София през 2024 г. е даже Световна столица на спорта. 

Изразявам възмущението си как може да не допуснете в зала, в която има камери и сме събрани целият общински съвет да ни представяте бюджета в опит за прозрачност, излъчване на живо, за да могат гражданите и медиите да знаят какво се случва тук. Изпращате охраната да респектира сътрудници на групите за това кой какво записвал, снимал и има ли право. Това е крайно недемократично", каза бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев по време на заседанието.

15 минути от него бе излъчено в профила на колегата му Димитър Вучев. 

Работната среща на съветниците приключи в отсъствието на Васил Терзиев. 

Има още нещо, за което аз съм много притеснен. Човек, който беше представен, че ще бъде заместник-кмет на София, трябваше да ни представи строителната програма, т.е. той не е заместник-кмет на София по строителство, няма никакво длъжностно качество в Столичната община, но е писал и представя бюджет на столицата. Това е фарс. Това не е частна корпорация и затворена компания, а публична институция", каза Георгиев на брифинг с колегите си от групата. 

Тече работна среща за обсъждане на бюджета на Столична община. Имаме час и половина за целия бюджет. Няма да се излъчва онлайн. Защо гражданите не трябва да чуят въпросите и исканията? Това ли е прозрачното управление? Обещават средства, които обаче не залагат, написа Ваня Григорова от групата на БСП по време на заседанието. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Ендевър

19.01 2024 в 18:26

@edin slep Приятелю, надявам се, че си зрящ, но също така съм сигурен, че си много наивен.
Аз съм сигурен, че за наше голямо съжаление нещата в СО ще продължат по същия начин, просто имаше смяна на караула (май има сериозни проблеми по застъпването на новия караул, но това е друг въпрос :)).

12078

3

edin slep

19.01 2024 в 17:29

В ГЕРБ и БСП са професионални мръсници, от тях не очаквам нещо друго, но и ДБ и ПП не са чисти и пречисти. Обаче, тъй като съм гласувал за тях, искам да ги видя в действие и да вдигнат града на крака, да спрат източването, да оправят градската среда, че в момента се в безвластието се раздават разрешителни за строеж със страшна сила.

14469

2

случайно прочетох

19.01 2024 в 17:01

Тия сел@ндури от герб само пречат на града ни!
Интриганти!

318

1

Valioka

19.01 2024 в 16:55

Милата му майчица ще разплачат на момчето тия тъпаци... Дето на малкия му пръст не могат да стъпят. Ако някой гербаджия може да мисли, сега е моментът да разбере за какво става дума. Но те могат да мислят само за ПАРИ.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки