''Шофьорът заспиваше на волана.'' Пътуване на ужасите с автобус от Слънчев бряг до София

OFFNews 27 август 2021 в 23:40 12181 2

Снимка Елеонора Христозова - Facebook

Пасажери в автобус на "Юнион Ивкони" от Слънчев бряг до София разказаха за кошмарно пътуване, започнало в 17 ч. в сряда и завършило в 00:30 ч. в четвъртък. Шофьорът е заспивал зад волана и на два пъти автобусът тръгвал към мантинелата.

"Оказахме се с шофьор, който буквално щеше да ни убие! 50 човека в автобуса. По магистралата - първият инцидент – една жена изпищя – Шофьора, какво правиш?! Той заспиваше на волана и се отклони към мантинелата. Това за съжаление - с отклонението към мантинелата и заспиващия шофьор, се повтори малко преди Пловдив. Отново отклонение вдясно, мантинела на ръба. Този път всички хора се разкрещяха, настана паника и всички пищяха да спре на първата бензиностанция. Макар и неохотно спря. Една пътничка отиде да му купи кафе, аз го помолих да слезе да се разведри, но той предпочете да дреме на волана. Като го видях как изглежда, ми призля – той едва гледаше", разказа във Facebook профила си Елеонора Христозова.

"Пътниците настояха да си почине, някои дори предлагаха да спи поне час, всички ни беше страх да продължим още 160 км до София. Една млада двойка дори останаха на бензиностанцията и решиха да не продължават, момичето плачеше. От там прибирането ни и оцеляването ни се дължеше на един мъж в рейса, който седна до шофьора и му говореше през цялото време, за да не заспи отново. Той и още един мъж бяха готови да го сменят, да шофират вместо него, за да ни приберат живи." - обясни Христозова.

"Този същият шофьор пое обратно в 5.30 сутринта. Като е спал около 4 часа, вместо нужните 8. Точно така явно беше тръгнал и с нас, защото почивката му на морето е от 13 до 17 ч. " - твърди тя.

"Същият автобус е бил проверен на следващата сутрин, като след Стара Загора, по време на проверката, автобусът е управляван от друг водач, различен от този, който е пътувал от София, тоест той не е изкарал целия курс до морето", заяви пред БНТ Георги Атанасов - управител на "Юнион Ивкони" ООД.

Шофьорът на автобуса е уволнен.

Не мога да кажа, че сигналът на дамата е неоснователен. Тъй като се стараем да бъдем в полза на нашите пътници, всички пътуващи в съответния автобус ще бъдат обезщетени - в офисите на фирмата срещу представен билет, заяви управителят на "Юнион Ивкони".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

1

Човека

28.08 2021 в 01:46

Какви са тези наказания с уволнения, мъмренета и забрани за повишение в тая уродлива държава. Съдебната система напълно плесенясала. Този шофьор трябваше да е арестуван още сутринта, а фирмата още днес да беше разследвана.