Шофьорът на черния джип: Бях спрян и нападнат от протестиращи. Това ли е начинът? Да разбивате колите на хората?!

Халед Мохи обяви, че е подал жалба заради обидите, заплахите и щетите по автомобила си

OFFNews 29 юли 2020 в 15:57 11702 13

Снимка Фейсбук/Публичен профил

Шофьорът на черния джип от инцидента на снощния протест коментира случилото се днес.

След като вчера вечерта той се опита да премине през протестиращи и бе спрян, днес Халед Мохи пише, че е бил спрян и нападнат от протестиращи, които изскочили на пътното платно на отворен за движение път.

"Вчера 28-и юли, движейки се по бул. „Цар Освободител” в посока бул. „Васил Левски” с личния си автомобил, бях спрян и нападнат от група протестиращи, които изскочиха на пътното платно.

Държа да отбележа, че ПЪТЯТ БЕШЕ ОТВОРЕН, НЯМАШЕ ОГРАЖДАНИЯ ИЛИ ЗНАК ЗАБРАНЕНО ПРЕМИНАВАНЕТО", пише той във Фейсбук. Разказът му продължава така:

"Тълпа от хора беше запушила пътя към Орлов мост, исках да избегна контакт с протестиращите, единственият свободен път беше надясно по бул. „Васил Левски”, накъдето тръгнах да завивам, но пред автомобила скочиха хора, аз спрях, около мен се събраха група протестиращи, които започнаха да удрят по колата, да ме обиждат и отправят заплахи. При така възникналата ситуация, реших да се изтегля с колата назад, за да се спася. В този момент се чу вик, момче от тълпата предяви претенция, че докато съм извършвал маневрата съм минал, с колата, през крака му.

АЗ НИТО ВИДЯХ ТАКОВА НЕЩО, НИТО УСЕТИХ ДА СЪМ МИНАЛ ВЪРХУ НЕЩО С КОЛАТА.

ВИЖДА СЕ ЯСНО НА ЕДИН ОТ КЛИПОВЕТЕ КАК СИ ДРЪПНА КРАКА КОГАТО ТРЪГНАХ НА ЗАДЕН ХОД!

Благодарение на бързата реакция на органите на реда съм жив и здрав, хората бяха отдалечени от автомобилът.

С момчето предявило претенция, че съм му минал по стъпалото, стиснахме ръце пред всички без претенции от двете страни, но аз продължавах да бъда блокиран от протестиращите.

ПРОБИТЕ ОТ КАТ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ БЯХА ОТРИЦАТЕЛНИ, ДОКУМЕНТАЛНО СЪМ РЕДОВЕН.

Бях задържан и обграден от протестиращите против моята воля близо 4 ч., без да съм виновен или нарушил закона. През цялото време получавах заплахи за саморазправа и убийство.

Аз винаги съм бил и ще бъда на страната на справедливостта, за която се борят уж протестиращите. Но нека да попитам това ли е начинът за протест?!

Да разбивате колите на хората?!

Нали са мирни протести?!

След като искате справедливост, защо се лъже, че съм прегазил човек, а реално не съм, доказано от органите на реда и камерите?!

Промяната няма да дойде, докато не разберем, че само всеки със своя личен пример може да я доведе.

Това за мен беше чист цирк.

ПОВЕДЕНИЕТО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЕШЕ НЕДОСТОЙНО И НЕ ОТИВА НА ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ!

Аз подадох жалба за обидите, за заплахите и за щетите по колата ми.

Правата са ми нарушени и след всичко прочетено в социалните мрежи, се притеснявам за живота си.

Искам още един път да благодаря на всички, които ме подкрепиха и на органите на реда за професионално свършената работа."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1695

13

Mladen Nikoloff

30.07 2020 в 01:44

Сега пък момчето било талибан. Абе на такиав либерални ценности ли учат "западните възпитаници" ? Идете да кажете на Запад, че някой е талибан да видите какво ще ви се случи. Ще спрете да съществувате. Момчето е много по- българин от жалките отайки, които го нападнаха.

3811

12

Toni2019

29.07 2020 в 23:20

Навсякъде остригани кратуни. Какво се случи с тази държава ужас

3906

10

hristo

29.07 2020 в 17:50

Имах се за толерантен към иностранците, но тази маймуна може само да настрои такива като мен против тях с тъпите си лъжи - все пак видео от инцидента е достъпно в мрежата.
А до коментара на zuljin - абсолютно си прав, да видим КОЙ рано или късно ще им го набие на тъпанарите.

6000

9

K Ang

29.07 2020 в 17:47

ето ги и "програмистите", които компютърния инженер извика на помощ
https://youtu.be/M6S2-1vtFZk

3000

8

vgz

29.07 2020 в 17:32

Талибанът си мисли че е в родината си и може да прави каквото си поиска. Всъщност може и в Западна Европа, и там талибаните газят с джипове, бусове и камиони. Твърде са мирни тея протестиращи, трябвало е да го изкарат от колата и да го направят неспособен да кара за дълго време.

3025

7

georgi1234

29.07 2020 в 17:23

Горд служител на САП Лабс...

8074

5

JustSoYouKnow

29.07 2020 в 17:05

Честно да си кажа, бях против поведението на хората, но след като видях последния клип, на който въпросният господин, кара засилен в насрещното завива рязко пред колите спрели на разстояние от вече излезлите на пътя хора... и спира аварийно... и той не спазва всички закони. И едните и другите не са прави, но това да караш с висока скорост към тълпа хора си е психопатия.

-1695

4

Mladen Nikoloff

29.07 2020 в 16:57

Значи човекът, който си спазва всички закони и си шофира без да пречи на никого е селски тарикат, а тези които затварят улици и кръстовища, защото не са съгласни с резултатите от последните избори са светини?

Това няма да продължи още много дълго време, Скоро ако полицията и прокуратурата не започнат да си вършат работата и да повдигат обвинения за хулиганство и нарушаване на обществения ред гражданите ще трябва сами да започнат да търсят правата си.