МВР за нощта на черния джип: нямаше сериозни нарушения на обществения ред

OFFNews 29 юли 2020 в 07:53 4329 0

"Протестът тази вечер завърши без сериозни нарушения на обществения ред. Няма задържани", съобщава тази нощ Министерството на вътрешните работи по повод 20-ия ден на протеста, когато шофьор опита да премине с черния си джип през протестиращите.

"След 21 часа започна шествие по централни столични артерии и бяха блокирани възлови кръстовища.

След 22 часа възникна напрежение на кръстовището пред Софийския университет, когато шофьор на лек автомобил се опита да премине, но не беше допуснат от протестиращи - пишат по този повод от полицията и допълват какво е развитието по случая. -  Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ на млад мъж, който по техни думи е пострадал от съприкосновение с автомобила. Той е транспортиран от медицински екип за установяване на състоянието му и след извършен преглед е освободен. На шофьора са взети проби за алкохол и наркотици. И двете са отрицателни.

Непосредствено след медицинския преглед мъжът се е върнал пред Софийския университет. След разговор с шофьора на автомобила е станало ясно, че двамата нямат претенции един към друг. Задачата на полицейските екипи на място е била свързана единствено с опазване на реда и спокойствието".

От полицията призовават участниците в протестите да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови