Quantcast

Шефът на НЗОК: В някои болници се изсипват пациенти с автобуси

Вероника Шербанова Последна промяна на 26 ноември 2013 в 18:27 3477 6

Румяна Тодорова. Снимка: БГНЕС, архив
Румяна Тодорова. Снимка: БГНЕС, архив

 

Разполагаме със сигнали, че в някои болници се изсипват пациенти с автобуси. Това заяви управителят на Здравната каса д-р Румяна Тодорова.

Затова правим и проверка на болниците. Тя ще установи точно кои са тези лечебни заведения, коментира тя.

Това е източване на Касата, смело го казвам, това е източване, посочи Тодорова.

157 млн. лева са дейностите на болниците за октомври. Няма такъв отчет досега през годините. Най-високата стойност досега е 145 млн. лева, обясни Румяна Тодорова.

За следващата година са планирани 2,8 млрд. лева като приходи в бюджета на НЗОК и това е единственият възможен бюджет, посочи управителят на Касата.

„Много несвойствени дейности са набухани в НЗОК“, категорична е Тодорова.

Правителството се опитва да въведе ред. Ако не се вземат по-спешни и по-дългосрочни мерки, системата отново ще бъде недофинансирана. Докато не се затворят вратите на входа на системата, парите никога няма да стигат. Това е здравеопазване, то не може да бъде спряно, всеки иска нещо, каза тя.

В следващите една-две години не можем да очакваме високотехнологично здравеопазване, но трябва да тръгнем по този път, защото иначе ще си стоим на това ниво и ще си говорим как не ни стигат парите, подчерта Тодорова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 18:02

Стига сте плюли д-р Тодорова! Да престане и това начервено тъпо Деси! Идете в Пловдив и проверете що за безобразия стават. Вечно пияния Джурков - в Еврошмекерхоспитал и изкукуригалата Пена Акрабката, начело с лудия Доц. Пияндур Николайчо Кръстев плащат ли плащат кинти на лекарите от цяла южна България да им карат болни с автобуси. Не знаете ли че полипите растат на 15 дни и само в Еврошмекерхоспитал ще им ги махнат, ако не им пробият червото. Така си отиде един мой чичо, на който Пена кюравата проби червото и ни замазаха очите с пари. Даде ни ги менажерката селяндурка Къпарова. Всички са един долдренки. Ами мазния арменски помак Каренчо Джамбазов плаща бонуси на администрацията ако си вкарат в болницата, която докара до фалит, роднини през събота и неделя. Така хем им правят изследвания или направо лъжат, хем точат от горката каса. Ама всеки месец по 1 милион отиват в министерството чрез мазния говнар Мавров и простачката Шаркова дето си мисли че е авокатка. Тия двамата да си вървят на село па да си помнят винаги произхода, щото от всяко гомно кирпич не става. Така и и от тях нищо не става. Боклуци корумпирани. Всички в затвора................

26.11 2013 в 21:51

Г-жо Тодорова , естествено че ще има източване на НЗОК . Това е начина за финансиране на болниците .Вие измислихте тази система ,и тя създава предпоставки за източване на "касата ".Измислете нещо по разумно ! Да се подобри качеството на медицинската услуга . Сега лекарите я карат само на количество и затова народа е болен .

26.11 2013 в 19:23

Нацията като цяло е болна, все повече (1). Прибавете застаряването на самото население (2), както и прогресивното увеличаване на цените на лекарствата и консумативите (3). Логично е тенденцията да се запази...

26.11 2013 в 18:54

И да, спокоен съм, щото се боря цял живот срещу комунистите. Но този път те се борят сами срещу себе си толкова успешно, че моята намеса не им е нужна. А ти питай първо на плувния басейн Спартак какво да пишеш, че май и там ти събраха яко. Да не си го отнесеш, пухльо.

26.11 2013 в 18:52

Свършиха парите,чакат превод и започват пак.
А до шефката на НЗОК,това са хората които докарахте на протестите,Станишев им е обещал безплатни прегледи.

26.11 2013 в 18:32

Тодорова, спокойно! тряят кинти за контрите. Виж Андреева какви светли ги чертае - Усмихнисебе.