Quantcast

Андреева: „Глътка въздух“ и доверие в здравеопазването в края на 2014 г.

Вероника Шербанова Последна промяна на 26 ноември 2013 в 17:53 1309 1

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

 

„Глътка въздух“ и доверие в системата на здравеопазването ще се усети още в края на 2014 г. Това заяви здравният министър Таня Андреева в кулоарите на Народното събрание.

Системата няма да мине без реформи, които ще бъдат тежки и болезнени за някои групи, но резултатът ще се усети още в края на следващата година, категорична е Андреева.

Самият факт, че правителството успя да намери пари за разплащане в здравеопазването за последните четири месеца на годината по бюджет, правен от ГЕРБ, е доказателство, че имаме механизъм за справяне в кризисни ситуации.

Новите текстове, залегнали в бюджета на Здравната каса за 2014 г., осигуряват плавно разплащане и няма да има трусове в системата, увери Таня Андреева.

Аз можех да предложа и 5 млрд. лева бюджет за НЗОК и дори тогава опозицията щеше да намери аргументи против него. Много е лесно като си в опозиция да предлагаш хиляди неща, когато няма ти да контролираш бюджета, посочи Андреева по повод изразеното от ГЕРН несъгласие с бюджета на Касата.

Никое правителство преди ГЕРБ не си позволи да пипне резерва от 1,4 млрд. лева. Смисълът на тези пари е с тях да се направи реформа. Ако тези пари бяха влезли в лечебните заведения, сега нямаше почти 20% от тях да са пред фалит и лекарите и медицинските сестри да получават унизително ниски заплати, категорична е Андреева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 15:24

Тая кака въобще не мисли, че парите който харчат са само от заеми.
Ще прави реформи с екипа си и след n-години ще каже, че не е успяла да направи реформите в МЗ.
Този номер е стар и го правят поне последните 10-12 министри.
Както се вика - Гледали сме го този филм