Шефът на дирекция "Инспекторат" в МВР е отстранен от поста

OFFNews 09 февруари 2017 в 21:10 5653 1

Снимка БГНЕС

Началникът на дирекция "Инспекторат" в МВР Николай Гешев е отстранен от поста си, съобщава БНР.

За момента официалните причини за отстраняването не са обявени.

Николай Гешев е завършил ВНВСУ “Ген. Благой Иванов” (сега ВСУ „Любен Каравелов“) през 1983 г., Военната академия “Г. С. Раковски” – през 1996 г., и Академията на МВР – през 2005 г. На 31.07.2015 г. е назначен за директор на „Инспектората“ в МВР.

През август 2015 година настоящият служебен вътрешен министър Пламен Узунов подаде оставка от поста директор на ОДМВР-Пловдив и беше проверяван и от „Инспектората“ в МВР. Според официалното съобщение на МВР повод за напускането му е инцидент с полицаи от 12 август 2015 г., за който лично главният прокурор Сотир Цацаров сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Тогава, при катастрофа загина 60-годишен мъж, който беше отнесен на пешеходна пътека от Алфа ромео. 24-годишният шофьор прелетял с над 100 км в час, след като друг водач му дал път да премине през едното платно на зебрата. Тогава униформените изобщо не са уведомили прокуратурата за инцидента и не са задържали шофьора, на когото дори не направили тест за алкохол и дрога. Самият шофьор - Милан Дивеков, който бил с богато досие с нарушения на пътя, освен че не е задържан, е разпитан като свидетел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!