Шарково гони младежите, които пазят стадото на баба Дора, заради силна музика

OFFNews 19 юли 2018 в 13:21 9761 1

Жителите на Шарково настояват младежите, които от няколко дни пазят стадото на баба Дора, да напуснат селото. 

Има оплаквания за висока музика, огньове, проблеми, каквито хората тук не са виждали, обясни кметът Иван Апостолов, цитиран от БНР. По думите му местните са възрастни и се дразнят от поведението на младежите. 

По-рано днес Тодорка Петрова - баба Дора призна, че срещу нея има настроение в Шарково, защото единствено нейното стадо не е избито. „Казват ми, че съм била голяма актриса, че моите приятели, когато ме напуснат, ще дойдат хора от селото и ще ми убият лично животните”, разказа жената по бТВ. 

Въпреки решението на кризисния щаб днешната евтаназия да бъде отложена, кметът на Шарково казал на баба Дора, че нейното стадо не може да бъде запазено и може да бъде евтанизирано още днес.

След обед в Болярово ще бъде проведено заседание на кризисния щаб, в което ще участват министрите на земеделието и на вътрешните работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

1

mendi

19.07 2018 в 14:04

Сега нали е модерно да си "борец за социална справедливост". Щях да питам дали тия младежи пият мляко от заразените кози ама се сетих - НЕ! нали за вегани.
Хубаво ще спасят стоте кози на баба им Дора ама като заразата мине в още 10 села, като баба им Дора ще има още стотици, а избития добитък вече ще иде не на хиляди глави а на десетки хиляди!