Quantcast

Сеч като за последно в Ботевградско (снимки)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 17 юли 2014 в 13:25 6773 3

Всяко незаконно отсечено дърво може да бъде маркирано впоследствие от горския служител. Това е честа практиката, когато се цели прикриване на незаконна сеч. В случая тези две отсечени дървета са маркирани с боя, но без контролна горска марка, с което е направен неуспешен опит за прикриване на незаконната сеч.

Сеч като за последно се извършва в района на Ботевград, сигнализира пред OFFNews Мартин Тинчев от сдружение "За Ботевград".

През последните месеци в района са подавани над 30 сигнали за незаконна сеч.. Те са за горите край селата Краево, Гурково, Литаково, Рашково, Скравена и др.

Проверките на тези места не дават резултат, а сечта продължава с пълна сила.

Дървосекачите използват прост, но ефективен похват, за да прикрият следите си: отсичат немаркирани дървета, след което поставят знак в основата им, за да изглежда сякаш са били предназначени за сеч.

Активист срещу сечта и е математикът проф. Михаил Константинов, който през април показа, че в Рила се извършва сеч до голо в горите на Рила.

Страница на статията : 010203040506
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2014 в 14:24

Те отсякоха банките, че горите няма да отсекат.

17.07 2014 в 14:22

айде въпросната Бояджиева на съд за престъпно бездействие и да видим така ли ще продължават нещата! Със сигурност тая торба си взема заплатата, реално като подарък, защото е явно, че не си върши работата! Аман от тези въшливи, некомпетентни и корумпирани български управници, наистина ми писна

17.07 2014 в 14:15

Не чакам позицията на засегнатите; знам я: няма такова нещо, не е така, законно е, ще проверим на кукуво лято, ще спрем сечта когато цъфнат налъмите.