Съветници: Детските градини да не се кръщават на професори

OFFNews 06 юни 2016 в 13:59 6401 4

Снимка Дарик архив

Детски градини не трябва да се кръщават на професори и академици. Столична община трябва да препоръчва на педагогическите съвети как да се казва градината. 

Това заяви общинският съветник от РБ Борислав Бориславов на заседанието на комисията по култура и образование. Според него имената на учените трябва да бъдат запазени за училищата, а детските градини да бъдат кръщавани на приказни герои.

Защо има детска градина, която се казва "Сарагоса", попита Бориславов. Децата в нея учат испански, обясни му зам.кметът Тодор Чобанов. Инициативата за промяна на имената на детските заведения е на педагогическите съвети, не можем да им спускаме нареждания отгоре, категорична бе Малина Едрева, шеф на комисията. Повод за спора стана искането детска градина № 8 да се казва "Проф. Елка Петрова". Милка Христова(БСП) обясни, че детското заведение е базово, работи със СУ "Св. Климент Охридски" и предложението е за да се изрази признателност към направеното от проф. Петрова. Не виждам нищо лошо в това децата да научат името й, обясни Христова. 

Съветниците от комисията по култура гласуваха промяна, според която вече няма да има Обединени детски заведения/ОДЗ/ и Целодневни детски градини/ЦДГ/, а само Детски градини/ДГ/. Техните номера ще са от 1 до 200, промяната е във връзка с влизането в сила на новия Закон за училищното и предучилищно образование от 1 август. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

3

Руслан

06.06 2016 в 16:06

Ами да кръщават професорите на детски градини тогава.
Какво ни дреме, важно е да са достъпни за всички и да се премахнат таксите.

29217

2

Лопе де Вега

06.06 2016 в 14:31

Простотията не може да се бори с указания, наредби и разпоредби. Единственото оръжие срещу нея е просветата - не образованието.

Поздрав!

77927

1

El Commandante

06.06 2016 в 14:24

AХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

ОМЕРЗЕН СЪМ!!!