Quantcast

Само глоби от 1000 до 3000 лева за брутално насиленото дете в Дебелт

23 случая на насилие регистрирани в същото училище, където осмокласник изнасили петокласник

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2014 в 09:16 6206 7

Снимка Десислава Кулелиева/24 часа

Наказанията след бруталното изнасилване на дете с умствена изостаналост в училищна тоалетна ще бъдат само глоби, в размер на 1000 до 3000 лева.

Глобени ще бъдат директорът на училището в Дебелт, ресурсният учител, медицинската сестра и класният ръководител на петокласника, изнасилиен от осмокласник в училище.

Това съобщи председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева пред bTV.

Сигналът за инцидента бе подаден от майката на 12-годишното дете на 5 декември. Последваха протести, проверка и оставката на директора. Насилникът е настанен в специализирано заведение. "Той също е жертва на системата, защото никой не знае в каква среда расте това дете", коментира Жечева.

Данните от проверката извадиха на показ ужасяваща статистика. През годините в Дебелт са регистрирани 23 случая на насилие. Наказания не е имало, а обяснението е, че те не били документирани достатъчно добре.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.12 2014 в 14:59

"Той също е жертва на системата, защото никой не знае в каква среда расте това дете" .... Защитавайте още мангалите и г-жо Ева Жечева, не ви го пожелавам, но се надявам някой мазен мангал да изнасили вашето дете по подобен начин, та да видим тогава, кой е жертва на системата. Смърт за всички които защитавате мангалите, смърт и за тях самите.

15.12 2014 в 21:20

какви глоби и кого глобявате,...абе вие война ли искате ...искате толкова да подразните народа,че да скочи да изтрепе тази сган мръсна...на никой не му пука за законите ви...скоро законът на тълпата ще дойде и жална ви мамица на всички предатели и на евреите богаташи дето стоят в топлите си къщички и чакат сеира който предизвикват и си мислят че никой няма да ги пипне няма да им се размине

15.12 2014 в 16:48

Така значи, учителите глобени, жертвата разпната на кръст в медиите, а насилникът му сменят училището?!!
Акъл нямате!

15.12 2014 в 15:28

Това не са единични случаи. Липса на проверки и контрол в училищата е основен проблем. В училище от лесичовска община преди години имаше сигнал до министерство. Проверката установила множество нарушения, включително и финансови. Директорът е преназначен на учителско място. Довежда си за заместник свой колега. Всичко е потулено. В училището цари пълен хаос, децата не влизат в часове, а обикалят из училището. Нанасят щети върху съседските къщи и дворове. Обществеността на селото коментира и се възмущава от съмнителното поведение на бившия директор. И управниците коментират, но всеки си затваря очите. Докато се стигне до подобен случай и тогава да се търсят виновни...

15.12 2014 в 12:42

БХК бди да не пострада "жертвата" и родителите му! Много грижи си имат напоследък правозащитниците от БХК, нощес още един лекар е пребит, там също има "жертви" (естествено това не е лекарят).

15.12 2014 в 11:01

Значи и насилникът бил жертва,а?
А родителите на насилника какво?За тях май остава единствено да приберат парите от глобените учители и да си ги харчат,за да отгледат друго садистче.
Нормално в такива случаи е държавата да отнеме родителските права над всички деца и да прати децата в приемни семейства.Чудесно би било,ако приемните семейства са някъде по-далеч,в Европа или Америка.Даже ако може–на Марс.
Я във Франция да се случи нещо такова да видим кой ще го отнесе най-много!Кога ли ще се научим да мерим с точната мярка?

15.12 2014 в 09:57

За тежки престъпления не се ли прилага НК като за пълнолетен гражданин? А родителите на изверга?