Съдът остави бащата на пребитата Станка в ареста, той отрича зверствата

OFFNews 05 юни 2015 в 13:20 4819 3

Снимка БГНЕС/КРАСИМИР ДЕЛЧЕВ

Милко Стоянов от варненския квартал Максуда, обвиняем за опит в убийство и за блудство с момиченцето си на година и девет месеца Станка, остава в ареста. Окръжният съд в морската столица му определи мярка "задържане под стража", съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът се съобрази със събраните още в първите часове на следствените действия доказателства. Най-категоричното сред тях е Съдебно-медицинската експертиза, която установила десетки травматични увреждания по тялото на детето, някои от които са от 10-на дни. Станка продължава да е в кома и със сериозна опасност за живота. Разпитани са множество свидетели, които са дали показания за системния тормоз, който обвиняемият е осъществявал над семейството си. Стоянов също е дал показания, той отрича да е бил детето. 

Преценката на наличните доказателства категорично подкрепя обвинителната теза и обосновава предположението, че 25 годишният мъж е съпричастен към тежките престъпления, за които е привлечен като обвиняем.

Опитът за убийство на собствено дете се наказва от закона със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Наказанието за блудство с малолетно лице е от 1 до 6 години "лишаване от свобода".

Независимо от чистото съдебно минало на Милко, съдът намира, че той е с изключително висока степен на обществена опасност, заради нечовешкото насилие над собственото дете, осъществено с бруталност и незачитане на човешкия живот и здраве - обстоятелства, които водят съда и до втория законосъобразен извод, че, ако е на свобода, обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. 

На 9 юни определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!