Родителите на жената, причинила тежката катастрофа на 'Тракия': Нелепа случайност!

OFFNews 18 април 2018 в 08:54 3858 0

"Нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован". Така родителите на 29- годишната Цвета Таскова определят жестокия инцидент на магистрала "Тракия", при който загинаха шестима души, а други над 20 пострадаха.

"Мамо, стана катастрофа. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви! Аз се изненадах - на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този момент чух, че някой каза: "Обадете се на 112. Цвета каза, че вече се е обадила два пъти на 112. И приключихме разговора", спомня си Мария в разказа си пред Нова телевизия. 

"Очевидно има голяма разлика в масата на тези превозни средства. Едното е дребно нищожно - 1 тон, а другото е 18 тона. И аз не можех да си представя как Цвета ще удари този автобус и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите", казва бащата Рангел Тасков, който е пилот и обучава авиатори.

"На другия ден в Окръжна прокуратура за мерките успяхме да се видим за 10 минути. И тя само повтаряше: "Татко, не съм убиец! Не съм убиец!", разказа той.

Родителите на Цвета твърдят, че тя е отличен шофьор. Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите, но се страхуват от реакциите им.

Относно мярката й за задържане, родителите смятат, че е невъзможно да се укрие. Дори пред очите на прокурора анулирала билетите си за остров Крит, където трябвало да пътува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови