Разпоредиха спешна проверка на плажа във Варна

OFFNews Последна промяна на 07 март 2017 в 14:55 2594 0

Министърът на туризма Стела Балтова разпореди незабавна проверка във връзка със сигналите за строителство на плаж "Офицерски-изток" във Варна. Служители от дирекция „Управление на морските плажове“ ще проверят на място сигнала за строителство и в случай на установени нарушения ще бъдат предприети съответните действия, съобщават от туристическото ведомство.

Извършената до момента проверка по документи сочи, че за плажа има сключен договор за наем от 13.06.2016 г. с наемател „Теменуга 2014“ ЕООД, представлявано от Александър Александров. Съгласно този договор наемателят има право да постави преместваеми обекти и съоръжения, в това число може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене, след разрешение от главния архитект на общината, въз основа на одобрена от министъра на туризма специализирана схема на преместваемите обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ.

За морски плаж „Офицерски–изток“ има одобрена от министъра на туризма на 22.07.2016 г. схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ, отговаряща на всички нормативни изисквания.

Съгласно Закона за устройство на територията, който касае поставянето на преместваеми обекти и съоръжения, както и тяхното премахване, правомощия има кметът на общината. Относно разрешенията за поставяне на преместваеми обекти е компетентен главният архитект на общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !