Разкриха убиеца на Красимир Гочев-Шмид

OFFNews Последна промяна на 27 октомври 2014 в 16:28 10914 4

Красимир Гочев-Шмид

38-годишният софиянец Михаил Туцов е обвинен за убийството на бизнесмена Красимир Гочев-Шмид.

Шмид беше екзекутиран на 20 май в Своге. Тялото му беше намерено на кръстовището на улиците "Христо Смирненски" и "Раковски" в центъра на града. В тялото му бяха открити шест куршума. 

Туцов е бил задържан в края на септември и с определение на два съдебни състава е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". За хода на разследването специална пресконференция днес дадоха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Разследващите са стигнали до килъра на Гочев, тръгвайки по пътя на оръжието - автомат "Калашников", който е минал през няколко криминално проявени, включително и Туцов. Според разследващите, той е следил Гочев седмица, преди убийството. Избягал е от местопрестъплението с автомобил, шофиран от неустановено лице. Макар с обвинение да е само Туцов, главният секретар на МВР и окръжният прокурор на София обясниха, че 38-годишният мъж е бил просто извършител срещу заплащане. Зад гърба му е стояла мощна организирана престъпна групировка. 

"Поръчителството е от една криминална структура. Гарантирането на изпълнението на поръчката и организирането на самата поръчка е от друга криминална структура", каза Лазаров.

За мотива за поръчката главният секретар обясни, че ставало дума за съвместни търговски отношения от миналото, от криминалния сектор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2014 в 21:36

Дреме ми на дедовия. Само за боклуци се говори в тази статия.

28.10 2014 в 01:04

"Поръчителството е от една криминална структура. Гарантирането на изпълнението на поръчката и организирането на самата поръчка е от друга криминална структура", каза Лазаров.

А Аз казвам - ДА ТИ ИМАМ КРАСНОРЕЧИЕТО. Удивен от подробната информация. Хем имаш да кажеш нещо, хем не искаш да споменаваш имена да не влезеш в списъка им за почистване.

27.10 2014 в 18:36

A koй уби Филип Найденов?

27.10 2014 в 17:43

Чия е снимката, OFF NEWS?