"Разкол" сред синдикатите

OFFNews 13 ноември 2013 в 11:39 7933 24

Константин Тренчев (лидер на КТ
Константин Тренчев (лидер на КТ" Подкрепа") и Пламен Димитров (КНСБ). Снимка: БГНЕС

 

Обявената за днес съвместна пресконференция на лидерите на двата най-големи синдиката у нас - КНСБ и КТ "Подкрепа", се провали заради опасения от "въвличане в сценарий".

От КТ „Подкрепа" разпространиха изявление, от което става ясно, че има опит хората на Константин Тренчев да бъдат въвлечени в сценарий, „решен от други сили и на друго място още миналата седмица, както стана ясно чак ден след проведените разговори за организиране на „съвместна" акция".

В декларацията се казва още, че КТ "Подкрепа" не намира основание да излиза от социално-икономическия периметър и да взема страна в съмнителните политически и олигархични войни, които текат в момента.  КТ"Подкрепа" свиква своя Конфедеративен съвет в петък

От своя страна КНСБ свикват собствена пресконференция за ранния следобед днес на тема "Оценка на ситуацията и обявяване на предстоящи протестни действия".  

На 11 ноември КНСБ и КТ “Подкрепа” обявиха, че имат намерение да излязат с общ национален стачен комитет поради необходимостта от съвместни действия при създалата се социално-икономическа ситуация в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!