Quantcast

"Разкол" сред синдикатите

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2013 в 11:39 7258 24

Константин Тренчев (лидер на КТ
Константин Тренчев (лидер на КТ" Подкрепа") и Пламен Димитров (КНСБ). Снимка: БГНЕС

 

Обявената за днес съвместна пресконференция на лидерите на двата най-големи синдиката у нас - КНСБ и КТ "Подкрепа", се провали заради опасения от "въвличане в сценарий".

От КТ „Подкрепа" разпространиха изявление, от което става ясно, че има опит хората на Константин Тренчев да бъдат въвлечени в сценарий, „решен от други сили и на друго място още миналата седмица, както стана ясно чак ден след проведените разговори за организиране на „съвместна" акция".

В декларацията се казва още, че КТ "Подкрепа" не намира основание да излиза от социално-икономическия периметър и да взема страна в съмнителните политически и олигархични войни, които текат в момента.  КТ"Подкрепа" свиква своя Конфедеративен съвет в петък

От своя страна КНСБ свикват собствена пресконференция за ранния следобед днес на тема "Оценка на ситуацията и обявяване на предстоящи протестни действия".  

На 11 ноември КНСБ и КТ “Подкрепа” обявиха, че имат намерение да излязат с общ национален стачен комитет поради необходимостта от съвместни действия при създалата се социално-икономическа ситуация в страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2013 в 18:03

Дааа, както беше и през 1990-91 год. Още питам: Защо взе пари от Луканов? И какво направи с тях?

13.11 2013 в 17:13

Извинявам се за печатните грешки в предходния коментар, и добавям - С този авторитет,който имат те не са в състояние да организират, нито протестни действия,нито стачка . Много жалко, трябваше да могат.

13.11 2013 в 16:55

Щях да се очуда ако имаше опит за стачка. Отдавна присъствието на двата синдиката е форма без съдържание. Същото е и в т.н. "тристранен съвет". Никой от официално представените синдикати не се интересува и не защитава синдикални и трудови права. Имитират представителство ,договарят се с правителствата и работодателите срещу един единствен интерес - да участват в заседания на европейските структури на синдикатите. Рзноските са на ЕС (което е пак за наша сметка) и изказват мнения както счетат за добре. Никой не ги контролира доколко са автентични изразители на интересите на членовете си. А на всичкото отгоре , си "менкат" членска маса, когато трябва да докажат достигнат лимит като основание за представителство. Но те ли са виновни, или ние, че не си следиминтересите. Гласували са Устави, които цимевнтират едни и същи групи хора на върха. С една дума - фалшивият преход е навсякъде.Бог да ни пази...друг няма

13.11 2013 в 16:50

Леле, много сте зле. И като определи държавата някаква заплата и магически бизнеса ще има пари да ги плаща. Заблудено племе.

13.11 2013 в 16:18

Няма нужда да им плащат те са си казионни откакто съществуват

13.11 2013 в 16:03

Червен дедо д-р Тренчев ще прави бутафорен протест, който няма да е за оставка, а другия боклук директно си казва, че е взел вече парата под масата.

13.11 2013 в 14:54

min заплата точно се определя от държавата. Държави като Австралия имат такава минимална заплата. Райони като България - друга.

13.11 2013 в 13:48

Вие сте ясни - вдигате много шум, за да си вдигнете цената. Като ви платят и млъквате.

13.11 2013 в 13:29

Синдикатите ще излезнат срещу правителството тогава, когато то ще бъде почти паднало и то без да е необходима тяхната подкрепа. Това ще го направят само, за да може после да им се пишат червени точки и да се изтъкнат, че свалянето на правителството е и тяхна заслуга.

13.11 2013 в 13:20

Лицето К. Тренчев е известно на всички, които помнят транспортната стачка срещу правителството на Филип Димитров. Чии синдикални интереси защитаваше този, който отдавна е убил доверието на хората в неговата политическа и гражданска позиция, което за съжаление се отрази и в отношението на хората към синдиката "Подкрепа".