Ранобудните студенти връщат дарените 500 лева на дядо Благой

OFFNews 01 ноември 2013 в 09:04 10540 17

Дарението от 500 лв. което дядо Благой напарвил на
Дарението от 500 лв. което дядо Благой напарвил на "Ранобудните студенти" Снимка: Фейсбук

"Ранобудните студенти" решиха да върнат дарение от 500 лева на възрастен човек, който дари парите на младежите в Ректората.

Студентите приели сумата под влияние на емоцията, но по-късно осъзнали, че това не се вписва във визията и каузата им . Сега младежите издирват човека, представил се като Благой Петров, за да му благодарят и да му върнат парите. Ако той не се появи, сумата ще бъде дарена за благотворителност.

Ето цялото съобщение на "Ранобудните студенти":

Както повечето от Вас вероятно са разбрали, вчера (30.10.2013 г.) един възрастен човек дойде в двора на Ректората и пожела да ни дари сумата от 500 лв. Твърде силната емоция и от страна на господина, и от наша, доведе до приемането на тези пари. Това се вижда добре и от импровизирания видеозапис, който наш колега засне по време на случката. Въпреки вълнението обаче, наложително е да признаем, че вземането на тези средства не беше правилно и не се вписва в цялостната ни визия на поведение, каузата, която защитаваме и целите, които сме си поставили. Макар да сме благодарни за трогателния жест, сметнахме за правилно да се обърнем към г-н Благой Петров с молба да се срещнем отново тук, в Ректората, за да му върнем дарената сума. Многократно го търсихме на посочения от него телефонен номер, но се оказа, че такъв номер всъщност не съществува. Призоваваме г-н Петров да дойде при нас до края на утрешния ден (01.11.2013 г.). В случай, че той не ни потърси, парите ще бъдат дарени за кауза по наша преценка. Прилагаме и снимки на самия плик и парите в него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!