Радев от Петрова нива: Всяко поколение трябва да осмисли каква България оставя на потомците си

Българи от цялата страна се събраха в историческата местност за честването на 118 години от обявяването на Илинденско-преображенското въстание

OFFNews 21 август 2021 в 22:26 4450 0

Снимка БТА/Архив

"Моралният закон, който ни оставиха нашите предци, е, че свободата е единствено възможна, когато си готов да вградиш в нейните темели самия себе си, каза тази вечер в местността Петрова нива в Бургаско президентът Румен Радев. 

Българи от цялата страна се събраха в историческата местност за честването на 118-ата годишнина от обявяването на Илинденско-преображенското въстание, предаде БТА.

В словото си Радев отбеляза, че всяко поколение трябва да осмисля каква България оставя на потомците. Длъжни сме да бдим над земята си и над паметта на загиналите, заяви президентът.

За мен е чест да бъда отново с вас в сърцето на Странджа, в този свят за всеки българин ден. Днес, на Петрова нива, се стичаме хиляди, от всички краища на Родината, за да отдадем почит към героите от Илинденско-Преображенското въстание, каза държавният глава.

Съборът на Петрова нива се състоя под неговия почетен патронаж. На събитието бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на културата Велислав Минеков, областният управител на Бургас Мария Нейкова, народни представители, общественици, кметове от региона, стотици хора.

В ритуалите и в тържествената проверка участваха военнослужещи от ВМС и от Националната гвардейска част.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови