Проверяват агнешко, яйца и козунаци преди Великден

OFFNews Последна промяна на 30 март 2015 в 20:44 3514 1

Снимка БГНЕС

Започват масови проверки по храните заради наближаването на Великден, съобщиха от Агенцията по безопасност на храните.

Инспекторите следят от днес какви агнешко месо, яйца и козунаци се продават по магазините.

От Агенцията ще изискват документи за произход на месото и ще следят за начина на съхранение на хранителните продукти, необходими за празничната трапеза.

През периода преди Великден идват много яйца от Полша, както и агнешко от Нова Зеландия, Австралия и Чили. Предлаганите стоки трябва да отговарят по стандарт на действащото у нас законодателство.

Месото може да се разпознае дали е прясно, като се следи отгоре да не е засъхнало, да изглежда свежо, да е светло и в известна степен влажно.

Щампа с датата, до която може да се ползват яйцата, стои задължително върху всяка опаковка, предупреждават инспекторите. Съхраняването им в хладилни камери и витрини е задължително.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2015 в 00:47

... същото е и за новините... да не са засъхнали и да не идват от австралия... (гледай датата!)

хахахахахахахаха