Протестно шествие блокира с автобуси и камиони центъра на София утре

OFFNews 24 юни 2018 в 18:45 4589 0

Снимка БГНЕС, архив

Протестно шествие с автобуси и товарни автомобили под надслов "Обединени срещу приватизацията на бранша" ще блокира част от центъра на София утре, 25 юни, съобщи пресцентърът на Българската стопанска камара (БСК).

То е организирано от Национално сдружение на българските превозвачи, Камара на автомобилните превозвачи в България, Корпорация на автомобилните превозвачи в България, Национален съюз на превозвачите, Браншови съюз за стопанска инициатива, Съюз на организациите в автомобилния транспорт, Национално сдружение на автобусните превозвачи, Българска автотранспортна асоциация, Национална транспортна камара, Съюз за иновации в автомобилните превози, Асоциация за безопасност и култура в автомобилните превози и Сдружение на превозвачите за подготовка и квалификация в автомобилния транспорт.

Ще започне в 10 и се очаква да продължи до 13:30 ч.

Шествието е срещу внесения в Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщения "лобистки" Законопроект за Българска автомобилна камара.

Протестът в София ще протече по следния начин:

- на площада пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ и по продължението на бул. “Цариградско шосе“ от страната на хотел „Плиска“ до разклона за ж.к. „Дружба“ ще бъдат разположени автобуси;

- преди разклона за ж.к. „Дружба“ покрай двореца „Врана“ и по автомагистрала Тракия до комплекс „Черната котка“ ще бъдат разположени камиони.

В 11:00 часа шествието ще потегли от площада пред "Александър Невски" и ще премине през булевардите "Цар Освободител" и "Мария Луиза" и ще стигне до Централна автогара София.

Автобусите по бул. "Цариградско шосе" ще потеглят в 10:50 ч. и ще минат през "Орлов мост" и бул. "Цар Освободител" до площад "Народно събрание", където ще се присъединят към първия поток. Камионите ще продължат по бул. "Цариградско шосе" до кръговото при Площад на авиацията, където ще приключат шествието си.

Организаторите и участващите в протеста се извиняват на гражданите за неудобствата, които ще бъдат създадени и молят за тяхното разбиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!