Протестиращи правят гражданска ревизия в Центъра за градска мобилност

OFFNews 16 май 2016 в 18:59 5003 4

Протестиращи ще направят гражданска ревизия в сградата на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) на Лъвов мост утре в 09:40 ч.

Ревизията е част от кампанията за гражданско неподчинение "Не финансирам крадци", организирана от движение "Обществен натиск" срещу за 60%-но увеличение цената на билетите за градски транспорт в София, както и срещу поредицата "огромни корупционни скандали, избухващи в Столична община в последните седмици".

Според Движение "Обществен натиск" Центърът за градска мобилност нарушава законовото си задължение редовно да публикува своите финансови отчети.

"Центърът за градска мобилност наруши и задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), като не отговори на запитването на Движение "Обществен натиск" за публикуването на отчетите", смятат от движението.

Движение "Обществен натиск" подготвя искова молба по повод нарушенията на Центъра за градска мобилност. "След фактическия отказ от изпълнение на Закона от страна на ЦГМ, ще действаме коректно и решително. Столична община и Центърът за градска мобилност винаги са надлежно уведомявани за предстоящите стъпки на Движение Обществен натиск", казват те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13249

4

лекар

16.05 2016 в 19:41

тъпанарят слага минуси по 6. плоско. и го е яд, че го изпреварват.

13249

2

лекар

16.05 2016 в 19:29

пардон, беше 72, където се прекачих, дупчейки билет от 1 лев, все още.

13249

1

лекар

16.05 2016 в 19:28

днес лично станах свидетел на грозна сцена в автобус по линия 9.
качиха се контроли, хванаха едно момче и една ромка. момчето слезе да бъде санкционирано, а каката открито заяви, че няма да слезе, каквото ще да става. автобусът престоя 5 минути на спирката, редовните пътници станаха гневни, и познайте - контролите слязоха като насрани да мачкат момчето, а ромката победоносно остана и си довърши пътуването. ако само някой спомене расизъм... и аз имам нерви и възможности.

 
X

Да помогнем на украинските деца!