Акция в градския: "Не финансирам крадци" (галерия)

ОFFNews 04 май 2016 в 20:54 6285 3

Снимка от протеста.

Дузина хора се включиха в протестната демонстрация "Не финансирам крадци" срещу увеличението на цената на билетите за градски транспорт в София от 1 лв. на 1,60 лв.

Тя се проведе на Попа, като участващите в нея раздаваха на минувачите и возещите се в градския транспорт листовки, изглеждащи като двулевки, но с лика на Йорданка Фандъкова и със стойност от 1,60 лв.

Демонстрантите се качваха в градския транспорт и призоваваха хората в тях да не дупчат билети и да не показват картите си на контролата.

Според протестиращите Столичната община няма нито пазарни, нито социални основания за увеличението: не е подобрено качеството на транспортната услуга, не са увеличавани заплатите на транспортните служители, а цените на горивата продължават да падат.

"Билетите би трябвало или да запазят старата си цена от 1 лв., или дори да поевтинеят. В Естония в момента се въвежда безплатен публичен транспорт. Докато по-бедните граждани на София направо биват лишени от възможността за свободно придвижване", смятат недоволните от поскъпването.

Те подчертават, че кампанията за гражданско неподчинение "Не финансирам крадци" ще продължи до отмяна на злополучното увеличение на цената на билета.

"Евентуални опити на Столична община за частично увеличение от рода на 1,20 или 1,40 лв. също са напълно неприемливи и няма да доведат до спиране на кампанията", подчертават организаторите на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

04.05 2016 в 23:15

Символ на акцията Бат Сали....или друг случаен циганин, по избор, ако се сещате за кои отколешни борци срещу плащането в рейсовете ви се намеква...
 
X

Да помогнем на украинските деца!