Протест в столичен квартал заради забавено саниране

OFFNews 26 януари 2020 в 18:37 2114 0

Снимка Архив

Жителите на 4 големи жилищни блока в столичния квартал "Младост 4" протестираха заради бавещо се саниране на сградите. Въпреки че процедурите са приключили и са избрани фирмите, които ще извършат ремонтните работи, санирането не е започнало, съобщава БНР.

Жителите на блоковете 451, 457, 220 и 213 настояват кметът на район "Младост" да приключи процедурата за саниране на блоковете и избраните изпълнители да започнат работа.

Процедурата е започната още преди пет години, а още нищо не е направено, казват те:

„Решението на кмета е, че не е започнат или че не е видял някакви подписи не е точно така, защото той е бил точно от тази администрация предишните четири години“.

„Всичко е въпрос на добра воля. Ако няма реакция, ще отидем към малко по-сериозни законови действия“.

„Ще сезираме съответните органи, има правомощия Столичната община, МРРБ, в крайна сметка правомощия има и прокуратурата“.

В писмо до медиите районният кмет на „Младост“ архитект Стефан Стефанов заявява, че обществената поръчка за саниране на блоковете не е приключила.

Назначената от него комисия за разглеждане на офертите се очаква да приключи работа до 13 март, когато изтича удълженият едномесечен срок, поискана от председателя на комисията на тази поръчка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови