Протест срещу промените в Закона за защита на животните

ОFFNews 26 януари 2015 в 19:34 5184 4

Снимка от протеста на 24.01.2015 г. пред Министерството на земеделието и храните.

Снимка "На Ти с Природата"

Снимка от протеста на 24.01.2015 г. пред Министерството на земеделието и храните.

На 27.01.2015 г. (вторник) от 11:00 часа сдружение „На Ти с Природата“ заедно с представители на над 20 други организации за защита на животните масово ще проведат своя протест срещу промените в Закона за защита на животните.

Той ще се проведе под формата на масово внасяне на становища по промените в Закона за защита на животните от граждани и НПО.

Подкрепа за каузата може да укаже всеки, който реши, като изтегли бланка на протестното становище от сайта на "На Ти с Природата" и го внесе утре точно в 11:00 часа в МЗХ на адрес София, бул. “Христо Ботев” № 55 (входът е откъм ул.Трайкович).

Протестът е насочен срещу:

- Непрозрачния начин на създаване на работни групи в Министерство на земеделието и храните, приемащи важни промени в основни закони;

- Опитите за ограничаване на възможностите за осъществяване на обществен контрол;

- Опитите за подмяна на цялостната философия на Закона за защита на животните, чрез даване на възможност за въвеждане на неефикасни и дори – нехуманни методи за овладяване на популацията на безстопанствените животни.

На посочената дата, по същото време, ще се проведе и първото заседание на Работната група за изработване на Национална програма за овладяване на популацията на безстопанствените животни.

От сдружението посочват, че хората, които няма как да дойдат в София във вторник, могат по същото време да изпращат становищата от свое име на електронната поща на министъра на земеделието и храните - [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови