Ексклузивно Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Калчев-Глиги в студиото на OFFNews

Протест ще блокира пътя Пловдив - Смолян

OFFNews 14 септември 2018 в 07:59 1367 0

Жители на няколко села в община Баните ще блокират в 10 часа пътя Пловдив - Смолян в района, където е отбивката за Кръстова гора. Причината за недоволството е състоянието на пътя между Загражден и Белица. От инициативния комитет нямат обяснение защо при отпуснато финансиране, повече от година ремонтът не започва. Хората са принудени да обикалят 200 километра през Пампорово.

Пред БНР Мара Чонева от Инициативния комитет на протестиращите и Сдружение „Горди загражданци“ обясни, че проблемът е в 7,5 км.

Хората са получили уверението през миналата година, че тази есен пътят ще бъде отворен:

„Селото обезлюдя, младите се изселиха. Миналата година бе създаден инициативен комитет, подкрепен от сдружението ни, които подновиха борбата за довършване на пътя. Събра се подписка, инициира се протест миналата година. Тогава се поеха ангажименти и се дадоха срокове за изпълнение. Процедурата започна, бяхме уверявани, че тя върви и на есен ще режем лентичката. Есента дойде и не само не отрязахме лентичката, но дори и строежът не започна“.

Чонева посочи, че имат уверение, че на днешния протест ще има представител на АПИ, който да даде отговори. Тя отбеляза, че ако исканията им не бъдат чути, протестите ще продължат всяка седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови