Протест при Дунав мост край Русе. Камионите от Румъния са спрени

OFFNews 22 септември 2020 в 13:26 3038 0

Снимка БНР/Ася Пенчева, архив

Протест затруднява движението през Дунав мост при Русе, съобщава БНР и допълва, че трудности при преминаването ще има до 16 часа днес. Демонстрантите настояват за оставките на правителството и главния прокурор.

За пътуващите в посока Силистра има обходен маршрут.

Осем автомобила на протестиращи блокираха кръговото кръстовище на Дунав мост.

Екипи на Гранична полиция и Областната дирекция на МВР пренасочват леките автомобили по маршрута Силистра-Русе през Мартен, Индустриалния парк, село Николово, към бул. „България“ и кръговото на КАТ.

Влизането от румънска страна ще бъде възможно само за леки автомобили. Шофьорите на камиони трябва да изчакат вдигането на блокадата.

„Опитваме се някой да ни чуе, да ни види, защото ни омръзна. Каквото и да правим, никой да не се съобразява с нас. Да ни обясняват, че някакви 50 лв. на пенсионерите били голямата работа и те забогатели... Да, но са за три месеца, а после – после пак глад и мизерия“, казва организаторката на протеста Зорница Ранева.

"Днес е голям български празник. Вместо да сме независими, то в последните 12 години сме изключително зависими от мафията, от управляващите", каза още тя, цитирана от БТА.

От 17.30 ч ще има блокада и на кръговото кръстовище при град Бяла, което е на международния път от София.

30 минути по-рано започва третото Велико Народно въстание - протестът в София, в "триъгълника на властта" между сградите на Министерския съвет, Президентството и бившия партиен дом, сега Народно събрание.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови