Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата подхваща Бисеров за пране на пари

Юлиан Христов 14 ноември 2013 в 09:54 4183 11

Сотир Цацаров
Сотир Цацаров

 

Утре ще бъде повдигнато обвинение на Христо Бисеров. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

"Бисеров ще бъде разпитан веднага след повдигането на обвинението, т.е. утре. Ако към момента на подаване на сигнала, Христо Бисеров имаше имунитет, аз щях да го поискам. Ако няма, както е в случая, направо ще се пристъпи към обвинение", обясни главният прокурор.

Според обвинител №1 вероятно едното обвинение срещу Бисеров ще бъде за невярно деклариране на доходи, а второто - за пране на пари. В момента, в който е повдигнато обвинението, даденият човек трябва да бъде разпитан, посочи Цацаров. За сега няма информация дали Бисеров ще дойде на разпита.

Във връзка с това дали има информация, че ДАНС е уведомил Бисеров и днес той ще бъде разпитан като гражданин, Цацаров посочи, че за него е най-важното е дали има данни за престъпление или няма. Цацаров допълни, че по негова информация, председателят на ДАНС Владимир Писанчев е разпоредил вътрешна проверка в ДАНС затова, че сигналът е бил забавен толкова време.

За обвиненията, че е имало полицейско насилие пред парламента Цацаров е категоричен - полицията си е вършела работата и не вижда данни за престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews