Пристигащите със самолет в Турция трябва да попълнят електронен формуляр

OFFNews 12 март 2021 в 21:47 1801 0

Снимка pixabay

От 15 март 2021 г. всички пътници, влизащи в Турция през въздушна граница, трябва да попълнят електронен формуляр за регистрация до 72 часа преди полета, съобщиха от външното ни министерство. 

Попълненият формуляр, разпечатан или изтеглен на мобилно устройство, трябва да бъде предоставен на авиопревозвача преди качване на борда на самолета.

На пътниците, които не представят попълнен формуляр, може да бъде отказан достъп до страната. Всички, които преминават транзит през Турция, са освободени от попълването на документа. 

От 28 декември 2020 г. всички пътници, пристигащи със самолет, а от 30 декември 2020 г. всички, влизащи през сухопътните граници, следва да представят негативен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването.

Отрицателен PCR тест не се изисква за деца до 6-годишна възраст, както и за пътуващите със самолет транзит, в случай че не напускат трансферната зона на съответното летище. Освободени от това изискване са и членовете на екипажа на въздухоплавателни и на морски плавателни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови