Председателят на ДАЗД се включи в коледната работилница 'Мисията е възможна'

OFFNews 09 декември 2018 в 07:01 1394 0

Председателят на Държавната агенция за закарила на детето д-р Елеонора Лилова се включи в коледна работнилница за деца под надслов “Мисията е възможна с ръце и сърце за една цветна Коледа”.

Събитието се проведе в столичното 2 СУ "Акад. Емилиян Станев”, където тя д-р Лилова беше дългогодишен директор. Работилницата е част от Националната кампания “Мисията е възможна”, свързана с деинституционализацията на грижите за деца. Кампанията започна през месец октомври 2018 г. и ще продължи една година.

Организаторът е Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”, а основен партньор е Държавната агенция за закрила на детето. Официални гости на събитието бяха председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева, зам.-министърът на образованието и науката - Деница Сачева, зам.-министърът на труда и социалната политика - Зорница Русинова, представителят на УНИЦЕФ за България – Джейн Муита, както и посланиците на Великобритания, Швейцария, Алжир, Албания и Азербайджан.

Ученици от 2 СУ посрещнаха гостите облечени в народни носии и по стар български обичай - с хляб и мед. В Конферентната зала на училището се състоя официалното откриване на Работилницата и брифинг за медиите на тема “Деинситуционализация на грижите за деца в България”.

След официалната част, гостите бяха зарадвани от децата с български народни песни и ръчно изработени, традиционни български сурвачки. Заедно с децата от социалните услуги и възпитаниците на 2-ро СУ “Акад. Емилиян Станев”, в специално подготвените за целта ателиета в класните стаи, гостите изработиха коледни картички. Събитието завърши с обща изложба на коледните картички, в които бе вложено много старание, любов и коледно настроение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови