Правим си сами София на 22 места

OFFNews 29 септември 2015 в 16:47 2781 0

От днес до 5 октомври гражданите на София ще могат да избират 3 от предложените 22 идеи за промяна на градски пространства в 12 района на столицата. 

Те включват зелени площи, спирки, градинки, детски площадки, градски сцени, подлези и др. 

В сайта sofiachallenge.bg, кактo и във Фейсбук страницата на Sofia Challenge са публикувани местата, които различни екипи от артисти са предложили да бъдат преобразени в рамките на предизвикателството „Направи си сам София“.

Стоманенобетонни изрисувани барбарони край езерото с лилиите в Борисовата градина, Алея на блуса в подлеза на "Ботевградско шосе" и цветоклетка, която свети нощем, в Красно село и реВИЗИЯ на Панчарево с шезлонги от палети за рибарите са част от атрактивните идеи за промяна на града. 

Акциите по трансформиране на пространствата ще бъдат извършени на 17 и 18 октомври. След реализиране на идеите, избраните три проекта и техните екипи ще бъдат наградени с по 2000 лева. 

„Направи си сам София“ е проектът, с който София се класира за финала на конкурса на Фондация Блумбърг „Предизвикателството на кметовете“ през 2014. Проектът беше избран отново след конкурс, в който с идея можеше да участва всеки жител на града и идеите бяха класирани от жури и вот на граждани. Тогава спечели идеята на Destructive Creation за бърза и мобилна трансформация на запуснати градски пространства. „Направи си сам София“ се организира от Столична община и сдружение „Трансформатори“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови