Пръскат срещу кърлежи в междублоковите пространства в София

OFFNews 22 април 2020 в 17:59 2411 0

Започнаха първите обработки срещу кърлежи и гризачи в междублокови пространства на районите на Столична община. Те се изпълняват по годишен график и съобразно климатичните условия, уточняват от СО.

Утре предстои да бъде проведена дезакаризация и дератизация в междублоковите пространства на район „Овча купел“ и район „Надежда“, а на 24 април ще се проведе обработка срещу кърлежи и гризачи в междублоковите пространства на район „Изгрев“ и район „Лозенец“. 

Изпълняват се и обработки на гробищните паркове, като утре предстои да бъдат обработени гробищните паркове „Драгалевци“, „Симеоново“, „Горна баня“, „Княжево“, „Дървеница“, „Банкя полето“. В петък ще се обработват площите в Централни софийски гробища.

Третираните терени се обозначават с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа при благоприятни климатични условия и при окосена трева. Обработват се общински зелени площи, по възлагане от Столична община - дирекция „Зелена система“. Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ. 

Вече е направена първата обработка срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи във всички общински паркове и градини. Извършена е ларвицидна обработка и дератизация на всички транспортни ивици и част от гробищните паркове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews