Последен ден за доброволно събаряне на незаконните къщи в Гърмен

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2015 в 07:27 2704 4

Последен ден за доброволно събаряне на незаконните къщи в Гърмен

Днес изтича двуседмичният срок, който Дирекцията за национален строителен контрол даде за доброволно събаряне на незаконните постройки в ромския квартал „Кремиковци“ в община Гърмен.

По този повод местният инициативен комитет подготвя нова демонстрация с искане към държавните институции да си свършат работата, съобщава БНР. От друга страна неправителствени организации изтъкват социалния проблем на ромските махали, 90 на сто от които са построени незаконно, и настояват да се даде възможност за узаконяване на част от жилищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2015 в 10:27

А кога ще събаряме незаконните палати? Някой "местен инициативен комитет" не може ли да се погрижи?

12.06 2015 в 09:31

Балкански е прав. Аз утре ако си "стройна" едно къще НПО-тата ще скокнат ли да ме защитават?

12.06 2015 в 07:57

Ами НПО-тата като ви говорят за интеграция, партиите се правят на глухи, капсулират ги, използват ги за купуване на гласове(БСП и ДПС) и помпане на популярност чрез насаждане на омраза(Атака).
На ви сега гласове.
Закона трябва да важи за всички, не само за циганите.

12.06 2015 в 07:44

Няма да ги съборят. Циганите като че ли вече имат двойно повече права от българите. Правят си каквото си искат, и власта си затваря очите, за да не вреснат разните измислени НПО-та, дето само цоцат пари от западняците, обаче с нищо не помагат ситуацията да се промени към по-добро и проблемите да се решат, дори напротив.

Накрая се чудят, когато народа започне да недоволства и реши да вземе нещата в свои ръци, което е неизбежно, ако досегашното положение продължава и проблемите само се трупат.

Омерзен съм.