Посланикът ни в Германия критикува истерията около българските имигранти

OFFNews 31 декември 2013 в 10:21 3429 1

Имигранти

Истерията около очаквания социален туризъм от българи и румънци след 1 януари 2014 г. е вредна за всички. Това заяви българският посланик в Германия Ради Найденов пред вестник „Велт”.

Който следва предразсъдъците и използва популистки аргументи, вреди на европейската идея като цяло и по този начин на всички нас, коментира Найденов.

Отварянето на европейския трудов пазар за българи и румънци след 1 януари няма да бъде последвано от голяма вълна от имигранти в Германия, категоричен е Найденов.

България и Германия изпълниха всички изисквания при присъединяването си към Европейския съюз. След това беше приет и дълъг преходен период от седем години, допълни той.

Темата за очаквания наплив от имигранти остава много обсъждана и във Великобритания. Очаква ни нова вълна от имигранти, за която никой не е гласувал, като голяма част от тях ще са роми, коментират британските медии.

Българите и румънците ще дойдат именно във Великобротания, защото това е най-доходоносната страна в ЕС. Тези имигранти ще могат да печелят на Острова почти пет пъти повече, отколкото във Франия и Германия, допълват те.

А работниците с деца ще бъдат около 6 пъти по-богати от тези в Италия или Испания заради редицата облаги като например данъчни кредити, коментират британските медии.

От утре ще паднат ограниченията за работа в страните от Европейския съюз. Според договорите за присъединяването на двете страни към ЕС трудовите пазари на старите държави членки трябваше да бъдат отворени след не повече от 7 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови