Quantcast

Посланикът ни в Германия критикува истерията около българските имигранти

OFFNews Последна промяна на 31 декември 2013 в 10:21 2928 1

Имигранти

Истерията около очаквания социален туризъм от българи и румънци след 1 януари 2014 г. е вредна за всички. Това заяви българският посланик в Германия Ради Найденов пред вестник „Велт”.

Който следва предразсъдъците и използва популистки аргументи, вреди на европейската идея като цяло и по този начин на всички нас, коментира Найденов.

Отварянето на европейския трудов пазар за българи и румънци след 1 януари няма да бъде последвано от голяма вълна от имигранти в Германия, категоричен е Найденов.

България и Германия изпълниха всички изисквания при присъединяването си към Европейския съюз. След това беше приет и дълъг преходен период от седем години, допълни той.

Темата за очаквания наплив от имигранти остава много обсъждана и във Великобритания. Очаква ни нова вълна от имигранти, за която никой не е гласувал, като голяма част от тях ще са роми, коментират британските медии.

Българите и румънците ще дойдат именно във Великобротания, защото това е най-доходоносната страна в ЕС. Тези имигранти ще могат да печелят на Острова почти пет пъти повече, отколкото във Франия и Германия, допълват те.

А работниците с деца ще бъдат около 6 пъти по-богати от тези в Италия или Испания заради редицата облаги като например данъчни кредити, коментират британските медии.

От утре ще паднат ограниченията за работа в страните от Европейския съюз. Според договорите за присъединяването на двете страни към ЕС трудовите пазари на старите държави членки трябваше да бъдат отворени след не повече от 7 години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.12 2013 в 15:00

По принцип - браво-да се защитава справедлива национална позиция. Но я да видим дали това не е само един ПР ход на дългогодишно мълчала политическа шушумига ? Да видим кой е Ради Найденов и следва ли точно той да представлява страната ни като дипломат, и то в Германия ?
Найденов е от хората, които имат пряко участие в разграбването на страната и съсипването на политическата ни система в периода на т.н Симеон Сакскобурготски - мошеникът от Мадрид. Ради Найденов беше на началник на кабинета на премиера 2002-2005. Преди това заместник-министър на отбраната.
Питам :
1. Как така дърти Симо се присети да привлече в най-близкото си обкръжение въпросния Ради Найденов. Въз основа на какви зависимости стана това - по линия на БКП, по линия на ДС, или и на двете ? Да припомним, че Найденов наследи като началник-кабинет на Симеон небезизвестния Стоян Ганев, който напусна царчето след грандиозен скандал през 2002 г.
2. Добре е да се знае, че Ради Найденов е внук на един друг Ради Найденов - политик от БЗНС "Пладне" след 1945 г. и министър на правосъдието от 1946 до 1962 г. Цели 16 години - как става това ? От 1962 до 1971 година е член на Президиума на Народното събрание. Той има огромна роля в изпълнение на заповедите на Москва за смачкване на българската политическа система чрез показни процеси. Имайте предвид, че практиката на комунистите е винаги да намират мекерета, които да им изпълняват мръсните задачи. Такива са съглашенците от други партии, които драпат за кариера. На днешният Радко Найденов е внук на въпросния земеделец със същото име и питам не получава ли сега отплата от комунистите за слугинажа на неговия дядо през 40-те и 50-те години.
Вижте какво казва Гугъл за това как ченгето Ради Найденов се вози редовно в първа класа на кариерата и винаги е на предна линия, подкрепян от службите :
"Завършва Немската гимназия в София през 1981 г.Следва специалност „Международни отношения“ в УНСС от 1983 до 1989 г., която завършва със степен магистър. През 1993 г. завършва курс за млади дипломати към Европейския колеж за изследвания в областта на международната политика и политика за сигурност - център „Джордж Маршал“. Специализира в Германия, Франция и САЩ.
Започва кариерата си като външнополитически сътрудник в БЗНС през 1990 година, където работи до 1992 г. През 1992 г. е експерт в Управление „Политика и сигурност“ в Министерството на отбраната.
Работи в Министерството на външните работи от декември 1992 г. Заема позициите аташе, трети секретар в посолството на България в Швейцария (1994 - 1996), първи секретар в посолството в Германия (1999 - 2001).
От 2001 до 2002 г. е заместник-министър на отбраната. До 2005 г. е началник на кабинета на министър-председателя на България (по времето на Симеон Сакскобургготски
От 2005 до 2011 г. е извънреден и пълномощен посланик на България в Австрия. През май 2011 г. е назначен за постоянен секретар на Министерството на външните работи, което е най-високата длъжност в дипломатическата служба.
От февруари 2012 г. е извънреден и пълномощен посланик в Германия.

По принцип не би следвало греховете на дедите да следват и младите. Не обаче и в България когато става дума за тежка номенклатура, даваща възможност на едни и отнемаща възможности на други. Крайно време е такива потомствени шушумиги като Ради Найденов, които единствено треперят някой да не би да се присети за тяхното близко минало, да изчезнат от небосклона и да дата път на нов тип дипломати от младото поколение.
Иначе това, което днес е заявил е толкова нормално от на устата един посланик, че иначе няма за какво да получава заплата.