Понижиха служителка от прокуратурата, пробвала се за адреналинка

OFFNews 23 септември 2015 в 16:03 12852 22

Понижиха служителка от прокуратурата, пробвала се за адреналинка

Административният секретар на Софийската градска прокуратура (СГП) Даниела Димитрова е понижена, защото се е явила на кастинга за адреналинки на предаването "Господари на ефира", съобщава "Правен свят".

От прокуратурата са потвърдили, че от четвъртък Димитрова вече не заема въпросната длъжност.

На 15 септември в предаването "Господари на ефира" бяха излъчени кадри от кастинга за адреналинки. Сред кандидатките бе и 25-годишната Даниела Димитрова. На въпрос на журито защо е решила да се яви на кастинга, тя отговаря: "Защото смятам, че ще бъде много забавно, че съм умна, красива очевидно, и смятам, че ще успея". Освен, че танцува на съвременна музика, тя изиграва и народен танц.

Участието ѝ в кастинга не остава незабелязано и от четвъртък Димитрова вече не е административен секретар. От СГП не пожелаха да кажат на какво основание. По неофициална информация на "Правен свят" тя не е уведомила ръководството на СГП, че има намерение да се яви на кастинга. Освободена е заради нарушение на Етичния кодекс на съдебните служители, според който при изпълнение на служебните си задължения и в обществения живот съдебните служители следват поведение, което е съвместимо с добрите нрави и не уронва престижа на съдебната власт. Видно от видеото, 25-годишната служителка в СГП танцува в оскъдно облекло.

Даниела Димитрова работи в прокуратурата от няколко години. На длъжността административен секретар е била назначена от градския прокурор Христо Динев малко след като е избран за административен ръководител.

Според запознати това е поредната "издънка" на Динев и това се забелязва от ръководството на прокуратурата. Те добавят, че на фона на активността на прокуратурите в страната, лъсвала пасивността на СГП.

През април беше освободен шофьорът на районния прокурор на София Петър Белчев. Тогава във Фейсбук се появи видеоклип, в който се вижда как Валентин Гюров влиза в конфликт с група колоездачи и след това ги избутва с колата си. В разговора се чува и думата "прокурор". За случая съобщи потребителят във Фейсбук Атанас Петков. Той написа, че скандалът започнал, след като шофьорът е бутнал момиче от групата велосипедисти.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите