Полицията на крак в новогодишната нощ, предупреди да внимаваме с Drink and Drive

OFFNews Последна промяна на 31 декември 2018 в 12:36 3569 2

Полицията в цялата страна е мобилизирана заради предстоящите концерти на открито за посрещане на 2019 година. МВР ще осигури засилена охрана, съобщават от ведомството. 

В столицата осем пропускателни пункта ще бъдат обособени на площад "Александър Батенберг" в София, където ще се проведе традиционният Новогодишен концерт, съобщи главен инспектор Борислав Муеров. Няма да бъдат допускани хора, злоупотребили с алкохол или наркотични вещества.

Всички, които носят обемисти багажи, ще бъдат проверявани. Ще има и проверки на случаен принцип.

Няма да бъде разрешено внасянето на стъклени бутилки, оръжия и пиротехнически средства. За нарушителите, които използват пиротехнически изделия, са определени глоби от 500 до 2500 лева.

На извънреден брифинг за мерките за сигурност на празника от пътна полиция апелираха хората да бъдат внимателни, ако ползват услугата "Дринк енд драйв" (Drink&Drive). Получени са многобройни сигнали за недобросъвестни шофьори, предлагащи услугата - някои от тях след употреба на алкохол, наркотици или без валидна книжка. Съветът е да не се качвате, преди да поискате да видите книжката на шофьора и да се уверите, че той е в адекватно състояние.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

Танзопен

31.12 2018 в 16:53

Свалиха номерата на колата за 6 месеца на колега, ползвал Drink&Drive с шофьор с чуждестранна книжка, която не е валидна според нашите закони.

Наистина проверявайте книжката и адекватността на този, на които поверявате колата си!

2610

1

БХМ

31.12 2018 в 16:36

Това за Drink&Drive вероятно е злонамерен фейк, или клевета, кьорфишек. В бяла държава написалият го ще бъде осъден.
Вероятно е взел пари от таксиметровите картели.
Ако Uber го беше измислил българин и го беше подкарал на родна земя, нямаше да стигне 60 милиарда капитализация. Повече от годишния бюджет на правителството.
Честита нова година!
Като старата.