Полицаи в Бургас арестуваха просяк - дълго време не се занимавал с общественополезен труд

OFFNews 17 август 2016 в 09:14 5867 6

Полицаи в Бургас арестуваха просяк - дълго време не се занимавал с общественополезен труд

Полицията в Бургас арестува мъж, който се занимавал с просия, съобщиха от Областната дирекция на полицията. 32-годишният мъж е задържан в района на църквата "Света Богородица" за това, че "продължително време не се занимава с общественополезен труд" и получава нетрудови доходи по непозволен начин - чрез просия.

От полицията уточняват, че "продължителното време", което мъжът изкарал без да работи, било в продължение на периода от 15-16 август, за което са му били съставени шест протокола за предупреждение.

В крайна сметка мъжът е задържан за 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13859

5

Daering

17.08 2016 в 11:21

Ще го кажа така - живея в Бургас. Морски град, лятото е пълно с туристи, интензивно движение, засилен трафик, чести задръствания, хаотично паркиране.

За цялото лято съм видял едва няколко униформени, излезли по служба - накоя патрулка, спряла на сянка край платното за движение, друга патрулка усмирява батки при леко ПТП. Това е. За сметка на това, всеки божи ден виждам 4 служители, които си пият сутрешното кафе на заведението до нас - вътрешна уличка, която подслонява патрулката от случайни погледи. Изглеждат доста ангажирани със службата, спор няма.

На съседната улица едно БМВ с години паркира на самия завой, "захапвайки" половината от пешеходната пътека. Извън синята зона, на пешеходната пътека, която синът ми ползва, когато отива на училище. Не инцидентно паркиране, а правило, утвърдено поне няколко години. И не е като да не съм информирал близкото районно няколко пъти.

Не знам как е при вас, но аз оставам с впечатление, че в Бургас работят не повече от дузина полицейски служители, половината са в болнични, другата половина са на кафето; добре поне, че един, двама вършат работа, залавяйки такива престъпни елементи като този, споменатият от новината. Не може да им се отрече активността.

29217

4

Лопе де Вега

17.08 2016 в 10:43

Госпожо Занева, внимателно прочетох чл.329 и двете алинеи. Става дума за получаване на доходи по непозволен или неморален начин от страна на тунеядците.
1. Странно е използването на думата "непозволен", защото предполага съществуването на ПОЗВОЛЕНИ начини за получаване на доходи. Ако не греша, един от основните принципи на законодателството ни е, че е позволено всичко, което не е изрично забранено. Не видях в този член забрана за просия.
2. Неморално! Ако общественият морал се отнася достатъчно търпимо към проституцията, морална ли е тя и ако не, наказуема ли по този член? Мога да спомена и други неморални според мен начини, за които не съм чувал да са преследвани. Мисля, че категорията морал е достатъчно разтеглива, за да бъде основа за правни действия.

Госпожо Занева, не се опитвам да споря с Вас, но наистина не виждам основание в действията на тези полицаи, освен обикновен произвол. Чл. 329 не ме убеди, че имат право.

Поздрав!

12002

3

Maria Zaneva

17.08 2016 в 10:19

Определението е в Наказателния кодекс чл.329, ал.1 и ал.2 НК за ваше сведение

20374

2

Стринка Минка

17.08 2016 в 09:53

Полицаи в Бургас арестуваха просяк - дълго време не се занимавал с общественополезен труд

Aми то по тоя параграф цялата полиция трябва да се самоарестува.

29217

1

Лопе де Вега

17.08 2016 в 09:53

Къде има определение за обществено-полезен труд? Влиза ли там труда на депутати, министри, съдии, прокурори, полицаи, митничари, чиновници зад гишетата, продажни професори и пр. Дано не се обидят пропуснатите.

Произвол, беззаконие, превишаване на властта - три в едно. Това не е полиция. Тези се държат като банда, завладяла квартала и управляваща живота на хората.

Незаконно ли е да не работиш? Кой е този закон? Посочете ни го, а с него и вносителите му, за да знаем поименно, кой ни връща в най-мрачните времена на комунизъма.

Буквално не ми стигат думи от възмущение. Да, и аз не харесвам гледката на просяците, особено нахалните. Да, това е сериозен проблем на обществото, но намерете начин да го решавате законно, по ясни правила, а не всяко старше на улицата да прави каквото му скимне.

Сега ще има ли уволнения? Бъчварова???

Поздрав!


 
X

Да помогнем на украинските деца!