Подновяват издирването на катастрофиралия изтребител МиГ-29 в Черно море

OFFNews 16 юни 2021 в 22:47 1315 0

Снимка БТА

Рано сутринта в четвъртък Военноморските сили ще продължат операцията по издирване на катастрофиралия изтребител МиГ-29 в Черно море, съобщават от министерството на отбраната.

Влошените метеорологични условия в района на Шабла на 14 юни наложиха временно преустановяване на издирването на падналия във водите МиГ-29. Военнослужещи от Поста за търсене и спасяване на ВМС са анализирани получената информация, за да бъде прецизиран районът на катастрофата.

Метеорологичната прогноза за 17 юни е благоприятна и операцията по издирването ще продължи от ранните утринни часове на деня с участието на минен ловец „Цибър“ и екип и оборудване на фирма „Хидроремонт“ ООД.

Два катера от ВМС също ще бъдат в готовност да се включат. Ще продължи обследването на морското дъно в район с площ от 3,5 кв. км., определен след направения анализ за вероятното място на катастрофата.

След обследването ще се извърши класифициране на откритите цели. Главна задача на издирването е да бъде локализирано мястото на трагичния инцидент - чрез откриване на части от самолета, както и на „черната кутия“ на МиГ-29.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика