Почина журналистката Нери Терзиева

OFFNews 02 юни 2022 в 12:34 17430 0

Нери Терзиева

Снимка БТА, архив

Нери Терзиева

Популярната журналистка Нери Терзиева почина снощи в пловдивска болница. Тя бе дългогодишно лице на БНТ и говорител на президента Петър Стоянов.

Тя страдаше от диабет и напоследък не се чувствала добре.

Кончината й предизвика взрив от коментари във фейсбук. Приятелите й в социалната мрежа не искаха да повярват, че е истина. 

Нери Терзиева е родена през 1952 г. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика.

Дебютът й като репортер и водещ е в Пловдивския телевизионен център, където работи между 1975 г. и 1989 г., а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ в екип с Асен Агов и програмен директор в Българската национална телевизия.

Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

Нери бе "гласът" на президента Петър Стоянов (1996-2002). В продължение на 20 г. до последния си ден Нери беше мениджър "Публични комуникации" в "Овергаз".

Нейно дело е сценарият на филма "Откраднати очи" за невъзможната любов на българин и туркиня по време на Възродителния процес.

Поклон пред паметта й!

Редакцията на OFFNews изказва съболезнования на близките на Нери Терзиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!