Почина доц. Катерина Караиванова от Стопанския факултет на СУ

OFFNews 06 октомври 2022 в 13:58 1757 0

Стопанският факултет на Софийския университет

Снимка Архив

Стопанският факултет на Софийския университет

Почина доц. Катерина Караиванова, съобщи Софийският университет.

Доц. Караиванова преподаваше в Стопанския факултет на Алма матер, където работи от възстановяването му през 1991 г. Участва в създаването на катедра "Финанси и счетоводство".

Тя е издъхнала на 21 септември.

Удостоена е с Почетния знак на университета със синя лента заради достиженията ѝ в областта на счетоводството и приноса ѝ към създаването и утвърждаването на счетоводната школа на СУ. Наградена е и с грамота на факултета за активната ѝ преподавателска и творческа дейност.

Доц. Караиванова е един от първите членове на Института на дипломираните експерт-счетоводители след неговото възстановяване през 1992 г. и има значителен принос в утвърждаването на одиторската професия в България.

Тя е автор на множество публикации, които допринасят за развитието на счетоводната теория у нас, на монографии и учебници, които се използват в обучението по счетоводство в Стопанския факултет.

Академичната общност на Софийския университет губи етичен колега, ерудиран събеседник и вдъхновяващ преподавател, който успяваше със своята енергия и отдаденост да запали любовта към знанието у своите студенти, пишат от университета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!