Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

По-топло днес, отново сняг в събота

OFFNews 01 декември 2021 в 06:00 1151 0

Снимка Pixabay

Ветровито, без нови валежи от сняг и с температури от минус 10 до плюс 12 градуса ще е времето днес, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

До най-ниските минимални температури (минус 8 - минус 10) ще паднат градусите в котловините на Югозападна България. В останалите части на страната те ще са минус 3, минус 2 градуса.

Вятърът ще е умерен и временно силен от запад-северозапад. След обяд той ще отслабне и ще се ориентира от югозапад.

Ще има променлива облачност, която също ще намалява в следобедните часове. На места ще е до предимно слънчево.

Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 7° и 12°, малко по-ниски по високите западни полета.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд често до слънчево време. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляващата след обяд до предимно слънчево. Максимални температури на въздуха ще са 9°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни времето ще бъде доста динамично, с чести валежи и промени в температурите. В четвъртък ще духа до умерен югозападен вятър. Повишението на дневните температури ще продължи, но сутрешните ще са сравнително ниски. Ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността. В петък след обяд то ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Вятърът от югозапад в Източна България и в Предбалкана ще се усили още и температурите ще са високи за началото на декември - в отделни райони до 15-16°. След обяд в Дунавската равнина вятърът ще се смени със северозападен и ще започне бързо и рязко понижение на температурите.

През нощта срещу събота и в събота до обяд на много места в страната ще има валежи, а със застудяването, на места в северозападната част от страната дъждът ще премине в сняг. Вятърът навсякъде ще отслабне и ще се ориентира от север-северозапад, в източните райони - от североизток. В събота след обяд валежите ще спрат, от запад и облачността ще се разкъса и ще намалее.

В неделя сутринта отново ще е доста студено. През деня вятърът ще от юг и дневните температури ще се повишат. Облачността бързо ще се увеличи и след обяд от запад ще завали дъжд, в северозападните райони - сняг. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат на изток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!