По-малко от половин месец за подаване на данъчна декларация

OFFNews 16 април 2014 в 11:14 1461 1

По-малко от половин месец остава до крайния срок за подаване на данъчните декларации за физически лица, които са длъжни да подават такива, ако са получавали доходи извън трудов договор през 2013 година, напомниха от НАП.

30 април e и крайният срок за подаване на декларациите от предприятията и самоосигуряващите се, които плащат на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения или от наем и са длъжни да удържат авансов данък върху тези доходи. Дължимите авансови данъци се декларират в НАП до края на месеца, следващ тримесечието, през което е изплатен доходът, като за доходи, изплатени през четвъртото тримесечие на годината авансов данък не се дължи и съответно не се декларира.

Декларацията за дължими данъци се представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви и други), както и за окончателните данъци върху доходите от дивиденти и др., дължими от местни и чуждестранни физически лица. Формулярът се подава и за данъци при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, като например данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове в полза на чужди фирми и местни дружества, които не са търговци, включително общините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови