Питбул нахапа германец и домашния му любимец в Пловдив, собственичката на агресивното куче избяга

OFFNews 24 февруари 2023 в 12:01 4020 2

Семейството, което издирва собственичката на бойното куче

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Семейството, което издирва собственичката на бойното куче

Питбул нахапа мъж и кучето му в Пловдив, а собственичката на агресивното животно избяга и се издирва. Пострадалият е германски гражданин, който е нападнат по време на разходка. За инцидента сигнализира съпругата му Дона в социалните мрежи.

Тя издирва собственичката на агресивното куче, защото от полицията са ѝ казали да се обадят, ако я намерят. 

При инцидента питбулът е бил без намордник, а собственичката е изпуснала домашния си любимец от повода. След като бойното куче е нападнало германския гражданин и кучето му, жената е стояла безучастно, след което просто си тръгнала, обясни Дона пред Нова ТВ. 

"Мъжът ми е помолил много пъти жената да овладее кучето си. Домашният ни любимец има повърхностни наранявания по корема и лапите. Съпругът ми е с инфекция на ръката и вчера се наложи да му се направи операция", каза съпругата на пострадалия Александър.

Пострадалият мъж обясни, че питбулът първо е нападнал домашния му любимец Гимли. При опит да го вдигне във въздуха, за да го предпази, бойното куче нападнало и него. 

"Миналата седмица изпитвах сериозни болки. Сега се чувствам по-добре. Бих искал собственичката да си признае, че очевидно не може да се грижи и да контролира кучето. Други хора и деца могат да пострадат. Вземете мерки", каза той. 

След нападението Александър не може да държи в ръце дори петмесечния си син. 

По думите му в Германия след подобно нападение ще получи обезщетение. "Там властите си вършат работата, виновникът ще бъде намерен и осъден. Виновниците ще платят доста сериозна сума", посочи той. 

Семейството само издирва жената, чието куче е нападнало Александър и Гимли. "За мен няма лоши кучета, но има лоши стопани. Жената е проявила безотговорност. Това да не се опиташ да помогнеш и да избягаш е необяснимо", разказа съпругата на пострадалия.

В понеделник бойно куче нахапа малко йорки и стопанката му в София. Агресивното животно било вързано пред хранителен магазин, но когато видяло по-малкото куче се отскубнало и го подгонило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

24.02 2023 в 21:14

Я на сина си, я на мъжа си е извеждала кучето да се изсе....ре.

Виждайки какво се случва, си е рекла, ай сиктир, и без това не го харесвам тоя дзвер, и си е дигнала чукалата турбофолк почитателката

1067

1

StinkingSonOf

24.02 2023 в 14:19

В някои държави се изисква да преминеш изпит и да си изкараш разрешително за да отглеждаш подобни породи кучета. Отглеждането на големи и силни породи идва с голяма отговорност.
Тази жена определено не трябва да гледа куче, още по-малко питбул.
 
X

Да помогнем на украинските деца!