Писанчев: Има риск от терористичен акт в България

ОFFNews Последна промяна на 15 януари 2015 в 18:36 6081 4

Владимир Писанчев

"Има риск от терористична заплаха. Виждате каква е ситуацията и какво става около нас и в Европа".

Това каза шефът на ДАНС Владимир Писанчев след заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност.

"Има изолирани чужденци у нас, които са съмнителни за службите, в отговор на въпроса дали има информация за спящи клетки. В момента българските служби нямат конкретна информация за подготвянето или извършването на такъв акт в България.

Той допълни, че операцията в Пазарджик е предотвратила създаването на такава и нещата там са се успокоили.

По думите му мерките за сигурност са се повишили. Той обясни, че на заседанието са направили анализ на ситуацията и прогноза за това, което може да се очаква.

„Обсъждахме и мерки”, завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2015 в 11:48

Ох дано няма атентат в България, но ако има си пожелавам аз да запазя живота си, не ме интересува колко жертви може да има само моят живот е важен, и със сигурност ще го запазя. Е ще отдам минута мълчание на загиналите ако се наложи, но дано не се стига до там.

15.01 2015 в 19:34

Депесарските дансаджии пак плашат с атентати, ама едно е сигурно, на никой не му се иска да замесва България, защото като се замеси България, стават неща като първата световна война. Така че вярвам, че отстрела из бандите ще продължи, т.е. не чужденци, а нашенци ще продължат с атентатите, защото мафията контролира държавата, вярвам че има опасност за поста на Писанчев, но не вярвам да има атентати като този в Париж или Ню Йорк, не и във време, когато Горбачов каза, че ако на някой не му издържат нервите ще има ядрена катастрофа. Твърде далеч стигнахме да почваме пак да палим огън с кремък, вместо да си разцъкваме смартфона.

15.01 2015 в 19:03

Поне човека е честен и не ни баламосва. Ако беше още по-честен щеше да си каже, че не разполагат с необходимите човешки и материални ресурси да идентифицират конкретни заплахи и да ги неутрализират, както и че институционалния дефицит силно ограничава възможностите за противодействие.

15.01 2015 в 18:57

„Обсъждахме и мерки” - цъкахме белот