Пет пъти повече пощи ще предлагат безплатни административни услуги

OFFNews 20 септември 2022 в 12:03 949 1

Поща

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Поща

"Български пощи" увеличават броя на пощенските станции, които предлагат безплатни административни услуги, съобщават оттам.

Досега те бяха 6, а от утре, 21.09.2022 г., стават 32. Броят на тези офиси ще нараства поетапно до 2025 г.

Предлагането е организирано предимно в пощенски офиси в малки населени места, за да се създаде удобство на хората, като им се спести време и средства за пътуване.

От края на юли до началото на септември в 6-те пощенски станции са подадени около 200 заявления от граждани, които съобразно сезона са предимно за получаване на помощи за отопление. Предлагането на 39 административни услуги в клонове на дружеството е в изпълнение на Проекта „Дигитална трансформация на Български пощи и предоставяне на комплексни услуги“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Кръгът на предлаганите административни услуги постепенно ще се разширява, докато обхване всички услуги налични на портала www.egov.bg, администриран от Министерство на електронното управление.

Информация за адресите на пощенските станции и административните услуги, които гражданите могат да заявяват в рамките на пилотния проект е публикувана ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови