Пенсионерите ще получават бонуса от 50 лева до изборите през март

OFFNews 30 септември 2020 в 15:35 3991 1

Снимка Министерски съвет

Бонусът от 50 лева, който получават всички пенсионери, ще продължи да се изплаща до месец март догодина когато у нас предстоят редовни парламентарни избори.

Новината бе съобщена от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева пред депутатите от парламентарната социална комисия, предаде БТА. 

Тя обясни, че според статистическите изчисления пенсионерите дават за лекарства около 56 лева на месец, а с тези допълнителни 50 лева възрастните хора ще бъдат компенсирани за най-неотложните си разходи. 

Преди два дни премиерът Бойко Борисов заяви, че изплащането на надбавката от 50 лева за всички пенсионери ще продължи до края на пандемията, а след това ще има индексация на пенсиите.

Социалният министър каза още, че се правят различни изчисления и се разглеждат много варианти как да бъдат осъвременени пенсиите догодина. 

"Нашето желание е да подкрепим всички пенсионери, но да запазим солидарния и справедлив модел на пенсионната система. Различни са вариантите, като може би най-благоприятният вариант е минималната пенсия да стане 300 лева, а максималната 1400", заяви Сачева. 

Именно този вариант предложи КНСБ вчера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!