50 лв. добавка към пенсиите до края на пандемията. След това - индексация

OFFNews 28 септември 2020 в 13:10 8593 2

Снимка Фейсбук страница на Бойко Борисов

Симпатизанти посрещат Борисов в Ловеч.

Индексация на пенсиите "до края на пандемията" не се очаква, но пенсионерите ще продължат да получават по 50 лева добавка всеки месеца.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който днес бе на посещение в Ловеч, за да разгледа новооткрит храм-катедрала и да посети местни предприятия.

Борисов попита пенсионерите в селото дали си получават добавката от 50 лева, която вече трети месец отпуска правителството като помощ за времето на пандемията. "Докато има пандемия, ще е така", отговори премиерът. Не може едновременно да индексираме пенсиите и по 50 лева да даваме, защото това са по 108 милиона лева на месец. Щом свърши пандемията, ще индексираме и пенсиите, допълни той.

Борисов добави, че правителството отпуска помощи и на всички, които се борят на първа линия с пандемията. На полицаи, учители, социални работници, на всички които са на първа линия, се дават пари, уточни той.

Той коментира и проведените местни избори в няколко точни в страната. "Вчера имаше избори в 16 населени места и в две общини - резултат от тях са че ГЕРБ побеждава в 11 населени места и две е на балотаж", каза премиерът.

"Като слушаш социологическите агенции, нас вече ни няма и то защото колегата Цветанов пожела да си направи нова партия", заяви още Борисов.

"Само съединението прави силата. Какъв е този зор да правим предсрочни избори. В люта битка сме с ДПС. Навсякъде БСП и ДПС играеха заедно на изборите. Разбра се, че БСП и ДПС ще правят коалиция и в момента играят заедно и само срещу ГЕРБ", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!