Пътната обстановка в страната е усложнена. Гърция затвори граничните си пунктове

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2021 в 08:32 2230 0

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора. Вятърът е силен в почти цялата страна.

В 19 области на страната вали сняг, в някои от тях е усложнена пътната обстановка.

Поетапно се възстановява движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по АМ „Тракия“ в областите София и Пазарджик.

По-рано временно движението по магистрала „Хемус“ в област София бе спряно в двете посоки за тежкотоварни автомобили над 12 тона, поради снегопочистване. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Временно е спряно движението за превозни средства с ремаркета и полуремаркета и за камиони над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Печинско, както и в пътните участъци Батак-Доспат и Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

От Кюстендил до граничния пункт Гюешево и обратно е задължително ползването на вериги за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Поради влошени метеорологични условия на територията на Гърция властите спряха временно движението на товарни автомобили над 3,5 тона в двете посоки през граничните пунктове Кулата и Капитан Петко войвода, а през пункт „Илинден“ е спряно движението на всички моторни превозни средства.

На пункт Видин на изход за товарни автомобили има интензивен трафик по данни на дирекция „Гранична полиция“ от тази сутрин.

Интензивен е трафикът на пункт „Лесово“ изход на границата ни с Турция за товарни автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови