Quantcast

ДПС би подкрепило закон за кризата в КТБ

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 13:51 2342 6

Лютви Местан

"Ако има необходимост, а такава явно се очертава, парламентът да поеме своята отговорност с нарочен закон, ние ще участваме в разговорите за постигане на съгласие."

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. Думите му бяха коментар по новината, че БНБ ще предложи законодателни текстове, с които да реши кризата в КТБ.

Лютви Местан уточни, че според него е напълно задължително по темата да има консенсус и всички партии да заемат отговорна позиция.

"Консенсусът е абсолютно необходим, защото отговорността на всички партии по гарантиране на интереса на българските граждани, които не са виновни, не може да се партизира тази отговорност, тя е обща", заключи Местан.

На въпрос кой е виновен за това, че КТБ е "изпусната", както заяви преди дни премиерът Орешарски, и дали Делян Пеевски носи отговорност Местан заяви, че в казуса се очертават два основни проблема - първият е да се гарантират вложенията на невинните български граждани, а вторият - да се вземат мерки тази криза да не се повтаря.

"Вторият грамаден проблем е превенцията на риска - да няма занапред подобни изкушения, ако такива е имало и ако заради изкушения нечии сме стигнали до това положение - да ангажираме всички ресурси на българската държава, за да гарантираме интереса на гражданите., т.е. цялата строгост на закона. Може би, когато се реализира и този втори аспект, ще получите отговора на въпроса КОЙ крив, КОЙ прав, КОЙ виновен, КОЙ невинен", отговори Лютви Местан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2014 в 15:27

... против съм рефинансирането... това значи да загубиме още веднъж парите!

... възстановяване до законовата гаранция (100К) и толкоз... като намерят парите, тогава да ги връщат на хората... и искров да не лъже, че нямали ангажименти по действащия закон! Искров - в затвора и конфискация...

11.07 2014 в 14:33

бе още малко ще траят хората и ми се струва, че има висящи по слълбовете негли олигофрени

11.07 2014 в 14:31

Аз ви предлагам довечера на протеста всички с колове и камъни и веднъж за винаги да покажем на тия кретени ,че повече така не се издържа.То е ясно че по-мирен път те не разбират, и няма да се махнат.

11.07 2014 в 14:13

Доган да върне милиардите!
Така ще се реши кризата!

11.07 2014 в 14:06

//Консенсусът е абсолютно необходим, защото отговорността на всички партии по гарантиране на интереса на българските граждани//

Аз що ли не съм от тези граждани, те тия граждани че треба да са селяни, произведени от маймуни в хора.
-------
Мда, така си е, дебилният комундел като няма от къде да краде повече, гепи от себе си -> е нема такъв дебелизъм!!!

11.07 2014 в 14:04

Какъв закон бе кретен такъв - нали вие именно сте виновни за всичко случващо се в момента.Все едно да извикам един крадец да ми пази къщата докато съм на почивка. Такъв ще бъде и закона който ще сътворите - от крадци и лицемери повече управия не щем.