ДПС би подкрепило закон за кризата в КТБ

OFFNews 11 юли 2014 в 13:51 3193 6

Лютви Местан

"Ако има необходимост, а такава явно се очертава, парламентът да поеме своята отговорност с нарочен закон, ние ще участваме в разговорите за постигане на съгласие."

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. Думите му бяха коментар по новината, че БНБ ще предложи законодателни текстове, с които да реши кризата в КТБ.

Лютви Местан уточни, че според него е напълно задължително по темата да има консенсус и всички партии да заемат отговорна позиция.

"Консенсусът е абсолютно необходим, защото отговорността на всички партии по гарантиране на интереса на българските граждани, които не са виновни, не може да се партизира тази отговорност, тя е обща", заключи Местан.

На въпрос кой е виновен за това, че КТБ е "изпусната", както заяви преди дни премиерът Орешарски, и дали Делян Пеевски носи отговорност Местан заяви, че в казуса се очертават два основни проблема - първият е да се гарантират вложенията на невинните български граждани, а вторият - да се вземат мерки тази криза да не се повтаря.

"Вторият грамаден проблем е превенцията на риска - да няма занапред подобни изкушения, ако такива е имало и ако заради изкушения нечии сме стигнали до това положение - да ангажираме всички ресурси на българската държава, за да гарантираме интереса на гражданите., т.е. цялата строгост на закона. Може би, когато се реализира и този втори аспект, ще получите отговора на въпроса КОЙ крив, КОЙ прав, КОЙ виновен, КОЙ невинен", отговори Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови